Söndag 25 februari 2024 - Kl. 00:24 v.08

2 mars 17.00:
Askeryds missionshus
17 mars 11.00:
Pingstkyrkan Ronneby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

En aktuell fråga

Frågan är insänd till Världen idag. (Skärmdumpning Världen idag).

Magnus Jonegård, pastor och församlingskonsult svarar på frågan.

Fråga: ”Förr var det en väldigt tydlig förkunnelse om judarnas roll och Jesu återkomst. Men numera predikas det aldrig om detta i vår kyrka. Det känns så förvirrande och vi märker att det finns väldigt olika syn på detta ämne i församlingen. Varför har det blivit så här?” /Församlingsmedlem

Magnus Jonegård svar så här: ”Under 1980-talet började nya strömningar påverka svensk eskatologi. Predikningar i detta ämne började då avta. Klassisk eskatologi kan schematiskt uttryckas med stickorden: judarnas roll, uppryckandet av Guds folk, vedermödan, Jesu återkomst, tusenårsriket, slutliga domen och evighe­ten.

Vid flera frikyrkliga pastorsutbildningar, där klassisk eskatologi fram till 1980-talet undervisades, får man nu för tiden lära sig annan eskatologi. Undervisningen kan dessutom variera beroende på vilken lärare som undervisar.

Nya internationella influenser, som genom George Eldon Ladds böcker, ledde till dessa förändringar i riktning mot en mer liberal/symbolisk tolkning av exempelvis Uppenbarelseboken.

Problemet är att vi nu har pastorer där en del tror på klassisk eskatologi och en del på mer liberal/symbolisk tolkning. Det är inte bara pastorerna som är delade i synen på eskatologin utan även medlemmarna.

Många pastorer har nog på senare tid tvekat inför att predika över ämnet. Det kan dels bero på att de är dåligt insatta, eller att de inte vill stöta sig med de medlemmar som har avvikande uppfattning. Detta innebär i sin tur att vi nu har en ung generation som knappt har hört någon predikan i ämnet.

Jag förstår dig som frågar att det känns förvirrande. Och det är förvirrande. Jag anser att det bör vara samfundsledningarna som tydliggör vad som gäller. Sedan får samfundens teologiutbildningar underordna sig detta. Då får vi på sikt en mer homogen pastorskår som kan tala över ämnet på ett likartat sätt.

Det stora pingstsamfundet i USA, har exempelvis fortfarande klassisk eskatologi i sina trossatser (”Statement of fundamental truths”). Är man pastor i det samfundet får man underordna sig dessa trossatser.

Så var det även i viss mån i pingströrelsen under Lewi Pethrus tid, även om trossatserna på den tiden var muntliga. Men Pethrus tillsammans med inflytelserika pastorer såg till att teologin efterlevdes.

Internationellt är klassisk eskatologi dominerande i evangeliska och framför allt karismatiska sammanhang. Om man vill lyssna till predikningar med klassisk eskatologi i Sverige så finns det många karismatiska församlingar att välja mellan.

Men ett ökande antal människor söker sig till organisationer och konferenser som har fokus på denna undervisning, som exempelvis Israels Vänner.”

 

Det är en viktig fråga som Jonegård besvarar. Den förändrade förkunnelsen som fick ingång genom Georg Ladds bok har gjort att förkunnelsen om Jesu återkomst har tystnat på många håll, det är djupt beklagligt, många väntar idag inte längre på Jesus.

Men det verkar nu vara en förändring på gång som så sakteligen börjat. När förkunnelsen inte är framträdande i kyrkorna får nu många undervisning genom kristna tv-kanaler, inte minst Vision Sverige.

Boken Det förtigna budskapet belyser ytterligare hur denna förändring skett i Sverige och har lett till att budskapet om Jesu återkomst tystnats ner. Läs boken och ge till andra så att den klassiska förkunnelsen om Jesu återkomst upprättas. Det är mycket viktigt för att vi skall få se en väntande skara på Jesus, i stället för den andliga sömnaktigheten som nu råder.

Du kan beställa boken, som du ser framsida och baksida här nedan från oss.

Cirka priset är 129:-. Vi säljer 1 ex för 120:-, 2 ex för 200:-, 5 ex för 400:-, 10 ex för 700:- och 20 ex för endast 1000:-. Frakt tillkommer.

Beställa via mejl: info@flammor.com eller tel. 0383 – 161 64.


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-02-01 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Aktuell bok!
Aktuell bok!
Passa på att köpa den aktuella boken Profetiska tider! Vi har nu inte så många exemplar kvar av denna bok så du som önskar köpa den bör passa på nu. Boken är mer aktuell nu, än då den kom ut 2010. Den belyser de profetiska skeenden ...
Aktuella profetiska händelser
Aktuella profetiska händelser
Vi lever i en profetisk tid – vi behöver ha full medvetenhet om det. På denna länk kan du se denna inspelning gjord den 21 januari 2023: Aktuella profetiska händelser - YouTube Dela den gärna denna video till andra – vi behöver nå ut med my...
Den stora frågan
Den stora frågan
Den stora frågan - Holger Nilsson Publicerad september 2005 Bibeln säger att alla har syndat och behöver få försoning med Gud och bli renade från våra synder. Men Gud vill rädd...
Integration - en ödesfråga
Integration - en ödesfråga
Tydligare kan det knappast sägas. Självklart är det inte så smart att ta lätt på en ödesfråga. Vad kan vi då göra åt denna allvarliga fråga? Det tråkiga svaret är: ”inte mycket” eller ”nästan ingenting alls”.  Anledningen till denn...
Vaccinfrågan och splittring
Vaccinfrågan och splittring
Frågan kring vaccinet får inte splittra församlingar. Så hör skriver pastor Hans Jansson i Världen Idag: ”När den här förfärliga pandemin slog till, och restriktioner började införas i vårt land i mars 2020, så minns jag att min fru och jag ofta...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Harpazo
Harpazo

Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...
Varning
Varning

Nu understryks återigen det allvarliga hotet som finns om krig. Så här skri...
Fattar vi?
Fattar vi?

Vår generation i Sverige upplever ett hot som vi inte tidigare gjort, hotet bes...
Sverige hotat
Sverige hotat

Sverige befinner sig fortsatt i ett allvarligt säkerhetsläge. Så här skriver...
Europa fruktar
Europa fruktar

Europa rustar sig för vad Putin kan tänkas göra. Krigsretoriken likaväl s...
Farlig tid
Farlig tid

Och nu larmas det om än farligare tider. Så här skriver TT: ”De närmast...
Det stora avfallet – Apostasia
Det stora avfallet – Apostasia

Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Snärjande tider kommer

Snärjande tider kommer
Jonas börjar tala vid 30.00....

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024