Tisdag 11 augusti 2020 - Kl. 06:14 v.33

23 aug 23:00:
I väntan på Jesu återkomst Del 1
23 aug 23:30:
I väntan på Jesu återkomst Del 2
24 aug 7.00:
Repris Del 1
24 aug 7.30:
Repris Del 2
24 aug 15:00
Repris Del 1
24 aug 15:30:
Repris Del 2

Står till förfogande för kallelser till mindre församlingar

max 50 personer, mot endast reseersättning.


Betala med Swish!
Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Den kristna tron kan testas

Vi kan veta om vi är i ett rätt förhållande till Gud.

Vi skall här redovisa vad Pastorn Martyn Lloyd Jones skriver om detta i sin kommentar till  1 Johannes brev kapitel 4:

Jag kommer att föreslå att du gör tio tester som du kan använda dig själv för att veta med säkerhet att du känner Guds kärlek till dig.

1 Här är det första. Det är en förlust och frånvaro av känslan av att Gud är emot oss. Den naturliga människan känner alltid att Gud är emot honom. Han skulle. vara mycket glad om han kunde vakna och läsa att någon biskop eller annan hade bevisat att Gud aldrig fanns; han skulle vara redo att tro på det. Tidningarna ger publicitet till allt det där förnekar tron; de känner till den allmänna omdömen. Det är därför den naturliga människan är fiende mot Gud; han känner att Gud är emot honom. Det är därför som någonting går fel säger han: ”Varför tillåter Gud detta?  Och när män och kvinnor befinner sig i ett tillstånd av att vara anti-gud så kan de inte älska Gud. Detta är den första testen att vi har förlorat den känslan att Gud är emot oss.

2 För det andra är det en förlust av Guds rädsla, medan en känsla av vördnad förblir. Låt oss närma oss honom "med vördnad och gudsfruktan". skriver författaren till episteln till hebreerna (12:28). Johannes har utarbeta det; det är resten av det fjärde kapitlet i 1 Johannes brev 4. Vi tappar den lusten av rädsla för Gud.

3 För det tredje finns det en känsla och en känsla av att Gud är för oss och det Gud älskar oss. Nu uttrycker jag det så medvetet för det är det så mycket sant att uppleva. Jag har tappat den känslan att Gud är emot mig, och jag börjar känna och känna att Gud är för mig, det Gud är snäll mot mig, att han är beskådad om mig och att han verkligen älskar mig.

4 För det fjärde har jag en känsla av förlåtna synder. Jag förstår inte det, men jag är medveten om det. Jag vet att jag har syndat; ”Min synd är alltid för mig '(Ps 51: 3), som David säger. Jag minns mina synder, och ändå det ögonblick jag ber, vet jag att mina synder är förlåtna. Jag kan inte förstå det, jag vet inte hur Gud gör det, men jag vet att han gör det, och att mina synder är förlåtna.

5 En känsla av synder som förlåtits är det som leder mig till det femte testet: en känsla av tacksamhet och tacksägelse till Gud. Ingen kan tro att Gud skickade sin enfödde Son till världen för att dö på korset med att känna tacksägelse och att det hela är avbildat i berättelsen om den mannen av Gadara, hade mannen en legion av demoner. Ingen kunde bota honom, men Kristus drev bort demonerna, och mannen som botades ville gå med Jesus. Han bad honom att han skulle vara med honom '(Markus 5:18). Jag föreställer mig det mannen sa, "Låt mig vara din slav, låt mig bära din väska eller polera Dina sandaler - låt mig göra allt jag kan för dig - Du har gjort så mycket för mig? Eller tänk på Saul från Tarsus där på vägen till Damaskus. Ögonblicket 'han såg och förstod något av vad som hänt honom, sa han, ”Herre, vad vill jag ha mig att göra?' (Apostlagärningarna 9: 6). Det vill säga, vad kan jag göra för att återbetala dig - hur kan jag Visa min tacksamhet? Känner du en känsla av tacksamhet? Vill du prisa Gud? Vill du tacka honom? När du går på dina knä i bön, är det alltid framställningar, eller börjar du med tack och prisa honom. Känner du något som välmående i dig? En känsla av tacksamhet och en önskan att berömma är ett ytterligare bevis på kunskap om Gud.

6 För det sjätte är det ett ökande hat mot synd. Jag ibland tror att det inte finns något bättre bevis på kunskap om Gud och kunskap kanten av Guds kärlek än så. Du vet, om du hatar synd, du är som Gud, för Gud hatar det och avskyr det. Vi får höra det Han kan inte se på orättvisa (Hebr. 1:13), därför, oavsett dina känslor kan vara eller inte vara, om du har ett ökande hat mot synd, det är för att Guds kärlek är i dig - Gud är i dig. Ingen människa hatar synd bortsett från Gud.

7 För det sjunde finns det en önskan att behaga Gud och att leva ett bra liv på grund av vad han har gjort för oss. Förverkligandet av hans kärlek bör göra att vi inte bara hatar synd, utan också önskar att leva ett heligt, gudomligt liv. Du kan säga att ditt hjärta är kallt. Du känner inte till något känslig känsla. Men önskar du att leva ett bättre liv och behaga Gud mer och mer? Om du är det, älskar du Gud, för vår Herre sade, "Det har mina bud och håller dem, det är den som älskar mig '(Joh. 14:21).

8 Åttonde, vi har en önskan att känna honom bättre och närma oss Vill du lära känna Gud bättre? Är det en av de största ambitioner i ditt liv att närma sig honom, att ditt förhållande för honom kan vara mer intimt? Om du har inom dig ´det svagaste´. Jag vill lära känna Gud bättre och gör något åt ​​det du älskar Gud.

9 Nionde kommer jag att säga denna punkt negativt, och ändå kan det vara den viktigast av allt. Jag hänvisar till en medveten ånger att vår kärlek till honom är så fattig, tillsammans, en önskan att älska mer. Om du är lycklig med tanken på att du inte älskar Gud som du borde till, det är ett underbart bevis på att du älskar honom. Kärlek är aldrig tillfredsställd med sig med sig själv; "det känns alltid att det är otillräckligt. Män och kvinnor som är olyckliga eftersom de inte älskar Gud mer, på ett sätt, människor som borde vara väldigt lyckliga, för deras mycket. Olycka med sin brist på kärlek är ett bevis på att de älskar, låt mig sätta det i orden till ett av mina favoritord, så bra och underbar och tröstande mening om Pascal: “Trösta dig själv; du skulle inte söka mig om du inte redan hade hittat mig.” Kärlek är aldrig tillfredsställd och så om jag känner att mitt hjärta är kallt, är det ett säkert bevis på att jag älskar honom. Den otroende är inte medveten om att hans hjärta är kallt, och så blir det negativa härligt positivt.

10 Min sista test är att vi har en glädje av att höra dessa saker och när jag hör om honom. Det är en av de bästa testerna. Det finns visst människor i världen - tyvärr, träffa många som hittar allt vi har sagt är helt tråkigt; allt vi har sagt skulle var konstig för dem. Sådana människor är andligt döda; de vet ingenting om allt detta. Så oavsett hur dina känslor är vara, om du kan säga mig helt ärligt att du tycker om att lyssna på dessa saker och höra om dem, om du kan säga att det finns någon sak om dem som gör saker annorlunda, och som du skulle göra för att höra dessa saker än någonting annat i hela världen, då säger jag att du känner »kärleken som Gud har för dig och det du älskar honom i gengäld. Dessa är alltså några tester som jag tycker är mest praktiskt och det mest omedelbara som vi kan tillämpa. Låt mig summera dem upp så här: Jesus Kristus, insikten om vem han är, det Gud sände honom till världen; insikten om vad han har gjort genom att komma in i världen och gå tillbaka igen, att han är min allt och i alla; insikten att Han är min Frälsare och därför min Herre, för om han har gjort det för mig, så har han gjort det så att jag skulle kunna räddas och lösas ur detta element av synd och att jag kan leva ett, lyckligt för honom - det är allt i honom.”

Det är viktigt att vi rannsaka oss själva, denna test kan vara en sådan där vi kan pröva oss själva och rätta till vårt liv, eller om vi inte ens är kristna.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2019-12-25 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Lärjungar eller ljumma kristna?
Lärjungar eller ljumma kristna?
Debattartikel i Dagen. På denna länk kan du läsa artikel:http://www.dagen.se/debatt/larjungar-eller-ljumma-kristna-1.809550Du kan även rösta vad Du anser angående det som påpekas i artikeln.Är Du med i facebook kan Du även skriva en kommentar. ...
Sverige: Kristna hotas med döden
Sverige: Kristna hotas med döden
Sverige idag: Kristna hotas till döden. Det är dags att inse vad som håller på att hända i vårt land och reagera. Vi lever i ett Sverige i förändring. Nu hotas kristna till döden. Bilden här ovan är en skärmdumpning från Dagens Nyheter och ...
Kristna och dess fiender
Kristna och dess fiender
Kristna och dess fiender Mellanösterns länder töms nu på kristna genom förföljelser. Kristna flyr från sina hem i en rad länder i arabvärlden. Det handlar om skaror av troende i...
Kristna hotas till döds i Sverige
Kristna hotas till döds i Sverige
Vi har tidigare skrivit om hur kristna hotas på asylboenden. Nu har Expressen gjort ett stort reportage som bekräftar detta. (Bilden en dumpning från Expressen.) ”Från hela landet kommer uppgifter från kristna som säger sig ha utsatts för ...
 Sovande kristna
Sovande kristna
Om inte det sker ett uppvaknande så kommer det att sluta illa, läs Matt.25:1-13. Den bild som Jesus ger är att många inte kommer att vara redo då han kommer trots att man hade som inriktning att vara det. Det är dags att tala klartext: Situ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Läs och lyssna!
Läs och lyssna!

Tag Dig tid att läsa äldre artiklar och lyssna på inspelningar! Vi lägger i...
EU går mot kontroll
EU går mot kontroll

Ett steg som kan få betydande konsekvenser för Europas folk. När beslutet i...
Allvarlig situation
Allvarlig situation

Inför nystarten i församlingarna efter semestern behöver vi andlig klarsyn....
Dags för nystart!
Dags för nystart!

Nu är det dags för församlingarna att köra igång igen! (Skärmdumpning Världen I...
Insändare
Insändare

Publicerad i Smålands-Dagblad, Smålands-Tidningen, Tranås-Tidning och Vetlanda-...
Dröm om 2020
Dröm om 2020

Han fick denna dröm i slutet av 2019. Han såg en kalender som visade vad som...
Det mörknar i världen
Det mörknar i världen

Frågan är: Vad kommer att hända? Kina – USA Relationen mellan Kina och US...
Populära artiklar 2020
Skapandet av en världsreligion

Skapandet av en världsreligion
Vi kan inom närtid komma att få se hur en världsreligion presenteras. Nu är...

 I Coronavirusets spår

I Coronavirusets spår
Nu blev ett profetiskt tilltal från början av 1970-talet uppfyllt. Vi känner...

Coronaviruset orsakar kaos

Coronaviruset orsakar kaos
Nu skakas Kinas ekonomi om, börserna faller. Skall den kinesiska stormakten...

 Coronaviruset – En Guds möjlighet

Coronaviruset – En Guds möjlighet
Utifrån en andlig synvinkel kan detta faktiskt leda till något gott! Nu får...

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor
Hur man kan anse honom sin andliga vägledare är förvånande. En ceremoni...Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2020