Lördag 18 maj 2024 - Kl. 20:42 v.20

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!



SENASTE NYTT

När kyrkorna är stängda

Vad består då? Vilken är vår andliga grund?

Krönika i Världen Idag.

Den som byggt sitt andliga liv på att delta i gudstjänster men inte odlat en egen relation till Herren genom bön och bibelläsning, kan nu lätt gå under.

I Matt 7 talar Jesus om vikten av att bygga på rätt grund, klippan eller sanden. För den senare blev det katastrofalt när förhållandena ändrade sig och det inte bara var solskensdagar. Nu har förhållandena förändrat sig – vad kommer att bestå?

Vikten av att församlingarna har tagit till vara på att skapa lärjungar kan vara helt avgörande. Att som lärjunge ha den personliga relationen till Jesus och inte låta andra ge en andlig kost utan att själv skaffa sig den är, är den bibliska modellen.

I Världen idag skriver pastor Hans Jansson om detta på ett klargörande sätt. Vi behöver nu göra om och göra rätt som rubriken lyder över artikeln. Här kan Du ta del av detta viktiga budskap:  

 

Den här pandemin börjar alltmer likna ett utnötningskrig. Just när vi trodde att vi skulle få ta ett steg framåt, och börja samla fler igen, så fick vi i stället ta två steg tillbaka, där många av oss nu har återgått till att igen bara sända våra gudstjänster online.

Helgen som gick skulle min hustru Karin och jag ha besökt en församling inom Equmeniakyrkan. Men under rådande omständigheter blev besöket inställt. I stället fick jag frågan om jag kunde förmedla en predikan som de skulle kunna sända online. Det gjorde jag gärna. Jag bestämde mig då för att försöka förmedla några lärdomar som jag tycker att jag har gjort under den här pandemin.

I Kungsportskyrkan har vi fått nåden att uppleva en lång period av tillväxt och utveckling i församlingen. Så naturligtvis måste vi ha gjort en hel del rätt. Men under den här perioden tycker jag ändå att jag har kunnat konstatera att det finns ett antal saker som vi, med pandemin som facit i hand, skulle ha gjort annorlunda. Och jag tror att det är viktigt att vi försöker dra de lärdomarna för att förhoppningsvis kunna komma starkare ur den här pandemin än vi gick in i den.

I min predikan nämnde jag fyra saker som jag tror att vi skulle ha prioriterat starkare. Jag vet inte om de är allmängiltiga för alla församlingar, men jag vet i alla fall att det var så för oss. I den här artikeln tänkte jag nämna den första av dessa slutsatser.

Min första slutsats är att vi skulle ha fokuserat mer på att fostra självgående lärjungar. Om jag ska vara självkritisk tror jag att vi alltför ofta har underhållit medlemmar i stället för att forma lärjungar. Vi har kommit att fostra konsumenter i stället för producenter. Vi har alltför ofta gått till kyrkan för att konsumera en gudstjänst, i stället för att vara medproducenter. Vi har i allt för stor utsträckning varit inriktade på att få, i stället för att ge.

I Apostlagärningarnas åttonde kapitel kan vi läsa om när något ännu värre än en pandemi slog till mot den första församlingen. Stefanus hade då avrättats och blivit den första kristna martyren. Samma dag utbröt en svår förföljelse mot församlingen i Jerusalem, och alla utom apostlarna skingrades över Judeen och Samarien.

Vi kan då läsa om hur de som skingrats gick från plats till plats och förkunnade evangeliet. Filippus kom till Samaria och när han där förkunnade evangeliet, sjuka botades och demoniserade befriades, så blev det stor glädje i den staden. Det är uppenbart att det var självgående lärjungar, som själva kunde producera, som man hade fostrat i den första församlingen.

Jag samtalade för en tid sedan med församlingsplanteraren Kjell-Axel Johansson, som menade att det här med begränsningar för att kunna mötas inte är så farligt – i de delar av världen där kyrkan växer som allra mest är det ju ofta förbjudet att mötas över huvud taget.

Men då tror jag vi måste lägga ett tydligare fokus på att fostra självgående lärjungar. Sådana som Filippus och hans kompisar. De var producenter, inte konsumenter. De var inte i första hand inriktade på vad de kunde få ut av det hela, utan på vad de kunde ge.

Men låt oss inte stanna vid att göra den här analysen. Låt oss göra om och göra rätt.

Hans Jansson, pastor, Kungsporten

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-11-26 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Nu förändras bilden för kyrkorna
Nu förändras bilden för kyrkorna
Krönika i Världen Idag. Sven Almkvist skriver en krönika i Världen Idag om nödvändig storstädning, vi återger den senare delen: Det är dags nu att göra en ordentlig storstädning även på andra områden. Vi behöver rensa ut allt tidsödande ”skr...
Stängda kyrkor
Stängda kyrkor
En förnyelse i förhållandet till Gud är möjlig genom detta. Vi genomgår nu en tid med stängda kyrkor, det är en omvälvande händelse för kristenheten som har varit van att samlas till gudstjänster. Det som nu sker behöver inte nödvändigtvis vara...
När kyrkorna är stängda
När kyrkorna är stängda
Krönika i Världen Idag. Den som byggt sitt andliga liv på att delta i gudstjänster men inte odlat en egen relation till Herren genom bön och bibelläsning, kan nu lätt gå under. I Matt 7 talar Jesus om vikten av att bygga på rätt grund,...
Nu stänger kyrkorna
Nu stänger kyrkorna
Vad innebär det med den nya situationen? Har vi fattat denna unika händelse i den svenska kristna 1000-åriga historien? Nu möts människor av stängda kyrkor. Detta är något som har skett i andra länder där regimer har agerat så att kyrkorna h...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Åtskiljandet
Åtskiljandet

Det är det åtskiljandet av människor som en gång kommer att ske. Från boken...
Aldrig inträffat
Aldrig inträffat

Det är mycket möjligt att det kommer inträffa i vår tid. Från boken När allt...
NATO förbereder sig
NATO förbereder sig

I går var rubriken från Marcus Oscarssons webbsida: ”Ryssland redo för krig med...
Ryssland Redo för krig med NATO
Ryssland Redo för krig med NATO

Ryssland säger att man är redo att slåss mot Nato på slagfältet. Först skall...
NATO provocerar
NATO provocerar

Alla borde förstå vad det kommer att innebära. Så här är texten på Marcus Os...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!

Jesus som frälser oss från den kommande vredesdomen. Mikael Walfridsson skriv...
Upptrappning
Upptrappning

Vi går med hast mot vedermödans tid/Herrens dag – tecken tyder på det. S...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...



Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024