Tisdag 30 april 2024 - Kl. 18:45 v.18

4 maj 18.00:
Betania, Rudskog
11 maj 17.00:
Askeryds missionshus


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!



SENASTE NYTT

Kursförändring

Dags att slå larm om denna!

Nu behöver alla bibeltroende stå upp som en man!

Som påtalades i vår förra artikel, citerad från Världen idag, så pågår en skrämmande kursförändring inom frikyrkan.  Dels handlar det alltså om pastorsutbildningen, dels handlar det om den förändrade kursen på eskatologins område. Detta har lett till tystnad och förvirring inför det profetiska ordet och Jesu återkomst.  Detta har redogjorts i boken Förändrad kurs. I den citeras bland annat från Nils-Olov Nilssons bok Israel, Det judiska folket, profetiorna och Jesu återkomst.

Så här skriver han: ”Andens uppgift är att knyta ihop banden med Jesus, att dra oss närmare honom och ge oss den kraft vi behöver för att förverkliga vår tjänst. När därför den andliga temperaturen sjunker i församlingarna, märks det på den ökade betoningen av den inomvärldsliga teologin. Både längtan efter Jesu återkomst och behovet av Andens fullhet svalnar och dör slutligen ut. Och det är ganska naturligt att så sker. För ingen kan leva i Andens närhet med ett likgiltigt hjärta eller med en sekulariserad själ.

Under de två senaste decennierna märks hos pingströrelsens predikanter en attitydförändring gentemot eskatologin. Från att ha varit ett ständigt återkommande tema inom Pingst, får det en mer och mer undanskymd plats i tal och skrift. Platsen och tiden för undervisningen om Jesu återkomst krymper.

Orsaken kan vara att man har mycket undermåliga kunskaper i ämnet och föredrar att hålla en låg profil. Eller också saknar man intresse inom ett teologiskt område som i evangelierna paradoxalt nog har mer utrymme än försoningen. Eller kan det vara så enkelt att undervisningen och upplevelsen av Anden har falnat?

Genom att evangelisationens motor – det eskatologiska hoppet – praktiskt taget förbytts mot en fokusering på det närvarande, den värld som omger oss, drabbar det församlingarna i det långa loppet, och vi får en ny typ av predikanter som knappast hållit en väckelsepredikan, än mindre ett studium i eskatologins hemligheter.

Ett begynnande terapeutiskt och socialt evangelium är under tillväxt. Denna förkunnelse saknar udd och transcendens. Det ingår nämligen i den nya tidens förkunnelse att man ska vara överslätande, tolerant och inkluderande.” Slut citat.

Detta är skrivit av en som har ett långt perspektiv på förkunnelsen. Vi behöver ett sådant, annars kan vi inte se den förändring som har skett.

Detta är inte påtalat för att klassa ner på de Herrens tjänare och tjänarinnor som nu är verksamma. Det är bara som en andlig påminnelse och uppmuntran att gå in i ett andligt hänfört arbete, som tidigare präglat både förkunnare som förkunnelse. Detta står oss alla till buds och är en uppmaning som är positiv. Må Gud hjälpa oss att vakna upp i vår tid av andlig sömnaktighet och vara brinnande fyrbloss i den mörka tid som nu råder. Då kommer människor att se den eld som brinner. Vi är tacksamma för att det finns de som är andligt brinnande nu. Låt oss tacka Gud för dessa och att de får vara ljus och föredömen!

Vad vi behöver i församlingarna nu är inte flera välformulerade och lärda predikningar, det har vi hört i åratal, vi är övermättade på dessa. Nu behövs predikningar som går längre än till öronen, det är budskap som berör hjärtana, då leder det till att vi inte kan vara de samma utan det kommer att påverka våra liv. Många längtar efter att bli berörda för det innebär en andlig förnyelse och det leder bort från den andliga tröttheten som är så tung och som många bär på.

Den här boken är inte skriven i en kritisk anda för att klaga på den eskatologiska undervisning som nu är ganska dominerande i vårt land. Den är skriven för att visa på hur vi frångått en förkunnelse som tidigare varit klart dominerande, till en annorlunda sådan. Detta har skett utan någon större eller ingen debatt alls och många känner antingen inte till förändringen. De som varit med under många år känner sig främmande inför det nya spåret som många slagit in på.

Det är bekymmersamt att stora frågor på eskatologins område förbigås, bortförklaras eller rent av förnekas. Det blir en eskatologi som mer eller mindre rinner ut i tomma intet.

När det blivit så kan vi inte bara se på, utan att påpeka det som har skett, och rent av protesterar mot detta.

Boken Förändrad kurs kan du köpa genom att höra av dig på mejl: info@flammor.com eller på telefon 0383-161 64. Pris 120:-, 2 för 200:-, 5 för 400:-, 10 ex för 700:-. Frakt tillkommer.

Köp gärna flera exemplar – det finns stora behov för många att få insikt i vad som har skett och behovet av en förändring, boken kan leda bli till detta och ett uppvaknande som vi är i ett stort behov av.


Holger Nilsson

Publicerad: 2024-04-12 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Kursförändring
Kursförändring
Nu behöver alla bibeltroende stå upp som en man! Som påtalades i vår förra artikel, citerad från Världen idag, så pågår en skrämmande kursförändring inom frikyrkan.  Dels handlar det alltså om pastorsutbildningen, dels handlar det om ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Ensamhet
Ensamhet

Ny rapport anger: Cirka 700 000 i Sverige saknar en nära vän, ett otroligt...
Kristinebergsprofetian
Kristinebergsprofetian

Står den inför sin slutuppfyllelse? Här kan Du ta del av en film som ger...
Överheten
Överheten

Guds ord ger svaret. Det är minst sagt en allvarlig varning vi får i Gud...
Bedrägeriets tid
Bedrägeriets tid

”Jesus svarade dem: "Se till att ingen bedrar er.” Matt 24:4. Detta är...
Konspirationsteorier
Konspirationsteorier

Det behövs utfärdas en stor varning för konspirationsteorier som nu florerar in...
Världskrig
Världskrig

Då måste man även i kristna sammanhang kunna lyfta detta. Då måste man äv...
NU upprustas det!
NU upprustas det!

Det som nu sker innebär en överhängande fara för storkrig. USA har nu gett k...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...



Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024