Söndag 28 april 2024 - Kl. 18:19 v.17

27 april 17.00:
Askeryds missionshus
4 maj 18.00:
Betania, Rudskog


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!



SENASTE NYTT

Hamas behöver avslöjas

Vi är tacksamma för klarsynta politiker, de politiskt korrekta är allt för många.

Starka fördömanden av Hamas behövs. (Skärmdumpning från Dagen).

Längst ner ses ännu en klarsynt politiker. (Skärmdumpning från Världen Idag).

SVT och SR, men även andra medier verkar fixerade vi antalet döda palestinier som det alltid rapporteras om.

Då det antalet överstiger de döda israelernas antal är det lätt att det blir en bild av Israel som den stora syndabocken som dödar palestinier. Inte minst i den till stora delen Israelfientliga Sverige späds alltså fientligheten på mot Israel. Kanske det är syftet?

I lunchekot den 15 maj rapporterade Cecilia Uddén från Gaza. En intervju med en palestinsk pappa som lugnade sina barn och deras rädsla då bombattacker hördes. Kunde inte tanke uppstå hos SR att göra en intervju med en pappa och rädslan hos barnen i södra Israel när Hamas skjuter sina raketer för att döda civila israeler?

Troligtvis är det svårt att få den tanken eftersom man efter åratal av rapportering har svårt att tänka nya tankar! Skulle någon journalist ända göra ett positivt Israelreportage kommer det nog att stoppas från radio och tv-ledningens sida i Sverige. Det har skett förr.

I boken Israel och dess fiender skriver jag om vad som hände då Hizbollah gick till angrepp på israeler och där avslöjas SVT:”Det är viktigt att belysa den aspekten när man betraktar det som hände under konfrontationen mellan Hizbollah och Israel 2006. En annan sida av saken är också att inse, att det var Hizbollah som utlöste denna krigskonfrontation.

Det verkar inte som att alla, åtminstone svenskar, har denna bild klar för sig. Det nästan tycks som om det inte vore tillåtet att ens hävda detta faktum. Kriget inleddes av Hizbollah och Israel reagerade snabbt på detta och gick till motattack.

SVT hade vid denna tid Lars Adaktusson som korrespondent i Mellanöstern. Då han rapporterade om att det var Hizbollah som inledde konfrontationen, fick han inget gehör för detta på hemmaredaktionen. Adaktusson beskriver detta i sin bok Världens bästa story. Så här skriver han: ”Förloppet vållade diskussion och av SVT:s utrikeschef, Bengt Persson, informerades jag om att det i rapporteringen inte fick påstås att Hizbollah hade startat kriget. Trots att det var den islamistiska organisationen som agerat först och i samband med en attack dödat israeliska soldater, blev jag tillrättavisad för att i ett inslag ha sagt att det inte var Israel som hade inlett stridshandlingarna. Detta var uppenbarligen ett känsligt ämne, jag undvek därför att i mina reportage komma in på hur kriget hade startat.”

Detta är synnerligen anmärkningsvärt det som här framförs, ja, avslöjas av Adaktusson. Skall inte svenska folket få reda på konkreta fakta? Adaktusson skriver att detta ”var uppenbarligen ett känsligt ämne”. Känsligt för vem, kan man fråga?

Säkerligen är det känsligt för de som i princip alltid skuldbelägger Israel. Att man nu skulle rapportera till svenska folket något där Israel inte kunde belastas, verkade vara för mycket för SVT:s nyhetsredaktion. Man hade tydligen blivit så förblindad av tidigare rapportering till Israels nackdel, att när det då kom en annan nyhetsförmedling, hade man svårt att hantera detta.

Även om det är svårt med fakta som inte stämmer med det som är politiskt korrekt, så bör det inte vara något som skall få påverka rapporteringen i public service. Licensbetalare är säkert bäst betjänta av att kunna få en ickevinklad information – även om detta skulle gälla Israel.

Adaktusson ger inte bara detta exempel på hur han upptäckte att hans reportage, då de på något sätt kunde gagna Israels sak, blev ifrågasatta. Det vore bättre om detta ifrågasättande kunde riktas mot SVT:s filtreringar av vad som skall sägas, när det gäller konflikten mellan Israel och dess omgivning.

Adaktusson är tydligen inte ensam om att ha sin syn på rapporteringen i Mellanösternkonflikten. Han skriver om detta så här: ”En tid i innan jag kom till Mellersta Östern medverkade Khaled Abu Toameeh vid ett av de korrespondentmöten som äger rum varje år inom SVT. Han talade om att Mellanösternrapporteringen under lång tid varit starkt missvisande, att svenska och andra utländska journalister låtit sig luras av palestinsk propaganda och att PLO-ledningen systematiskt stoppat europeiska biståndspengar i egen ficka.”

Adaktusson konstaterar också: ”Helt uppenbart sitter fientligheten mot Israel djupt hos stora grupper i det svenska samhället. Efter decennier av ensidig rapportering tycks de flesta leva i föreställningen att Israel är roten till allt ont medan palestinierna företrätts av hedervärda politiska ledare utan ansvar för övergrepp och våld.” Slut citat.

Nu gäller det Hamas och deras krigshandlingar nu. Kan inte detta sägas: Hade inte Hamas återigen börjat sina anfall mot Israel hade antalet döda varit NOLL.

Kanske det någon gång kunde komma fram – kanske inte att vi kan förvänta det på SVT eller SR – men som väl är finns det andra medier.


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-05-15 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Hamas-kriget
Hamas-kriget
Om de inte hade gjort det så hade det varit noll döda. Nu är det tusentals dödade och detta kan tillskrivas Hamas. Hade de alltså inte startade kriget så hade alla dessa liv sparats. Hamas dödade över 1 200 civila, inklusive kvinnor o...
 Hamas vid vägs ände
Hamas vid vägs ände
Ingen civiliserad människa kommer att sörja denna terroristorganisation. Vi väljer att använda ”civiliserad” och det skall ställas i kontrast till dessa ”ociviliserade” barbarer i Hamas. De ha visat det genom de senaste dagarnas handlade. Hama...
Vi behöver ha beredskap
Vi behöver ha beredskap
Med hast kan vi få se detta – var beredd! Vi har påpekat den moraliska för fallet som pågår ända in i kristna led.  Något som är tecken på det är samboskap, man lever tillsammans utan att vara gifta. För några årtionden hade man aldrig...
Gardell avslöjas i media
Gardell avslöjas i media
Gardell avslöjas i media Nu har tiden kommit för att avslöja Gardell. Allt för länge har han fått husera fritt i media med sina angrepp på den kristna tron, Gud...
Hamas cyniska spel
Hamas cyniska spel
Även barn offras i deras smutsiga kamp mot Israel.Det rapporteras om att en hel del barn dödats I Gaza. Det gynnar Hamas som på det sättet kan få Israel smutskastat i olika medier världen över. Titta på bilden här ovan där man har raketer och det ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Kristinebergsprofetian
Kristinebergsprofetian

Står den inför sin slutuppfyllelse? Här kan Du ta del av en film som ger...
Överheten
Överheten

Guds ord ger svaret. Det är minst sagt en allvarlig varning vi får i Gud...
Bedrägeriets tid
Bedrägeriets tid

”Jesus svarade dem: "Se till att ingen bedrar er.” Matt 24:4. Detta är...
Konspirationsteorier
Konspirationsteorier

Det behövs utfärdas en stor varning för konspirationsteorier som nu florerar in...
Världskrig
Världskrig

Då måste man även i kristna sammanhang kunna lyfta detta. Då måste man äv...
NU upprustas det!
NU upprustas det!

Det som nu sker innebär en överhängande fara för storkrig. USA har nu gett k...
Templet i Jerusalem
Templet i Jerusalem

Från boken När allting blir annorlunda av Elonora Lathi. Bibliska texter kan...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...



Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024