Fredag 25 september 2020 - Kl. 12:13 v.39

Står till förfogande för kallelser till församlingar

mot endast reseersättning.


Betala med Swish!
Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Korset på himlen - sågs av tusentals

Korset på himlen - sågs av tusentals - Holger Nilsson


Publicerad juli 2003

”…vi hade själva skådat hans härlighet. 2 Petr. 1:16.

Att själv ha sett någon form av Gudsuppenbarelse, är en upplevelse. Många gånger brukar det då finnas de som vill bortförklara sådana upplevelser med att vederbörande har inbillat sig att sett något, otron vill ju alltid bortförklara. Då tusentals och åter tusentals ser samma sak, borde dock varje förnuftig människa kapitulera för vad dessa sett. Det vittnesbörd som vi skall återge här är ett sådant tecken som setts av skaror av människor samtidigt. Det hände vid den allra största kristna högtiden, nämligen påsken. Omständigheterna vid uppenbarelserna var hårda, det hände under andra världskriget. Tro och fakta i Norge, som vi har utbyte med, återger händelsen som berättas av en som var vittne till denna händelse. Han är en gammal man. Edvin Böresen heter han som här ger oss sin berättelse: I en hög ålder, kan jag i dag se tillbaka på ett liv i tron på min Herre och Gud, allena av hans nåd och godhet! Det var som tonåring jag fick ta detta livsviktiga steg. Det skedde under en väckelsetid på Justön utanför Kristiansand. Glömmer det aldrig. Jag föll på knä vid en huggkubb helt allena, och bad Jesus flytta in i mitt hjärta. Och där och då blev jag född på nytt, som vi kallar det. Ja jag fick liv i Gud och vad ofattbart stort, intill denna dag är jag bevarad trots både prövosamma och hårda tider och trots egna fel och brister: -Tänk, jag får ännu leva i denna underbara gemenskap med min mäktige frälsare.

ARRESTERAD 1943. På grund av en bagatell blev jag tagen av tyskarna, vid den tiden behövdes det inte mycket för att bli arresterad. Efter diverse förhör i det lokala fängelset och på ”arkivet” i Kristiansand, gick färden till Grini, därifrån blev jag sänd till det beryktade Koncentrationslägret i Sachsenhausen, i Tyskland. Den mardröm av förnedring, rädsla och fasa vi måste leva i där, är ju skildrat av tillräckligt många. Att människor kan göra sådant mot varandra är för mig obegripligt…. Mitt i all smärta och lidande i Sachsenhausen kom till sist:

PÅSKEN 1944 Tyskarna gjorde ingen skillnad på helgdag och högtid. Slaveriet, tortyren och mördandet fortsatte oavbrutet. Att jag var kristen, och allt från ungdomen lärt mig att gå bönevägen, var till stor hjälp och styrka för mig. O, vad skulle jag ha gjort utan Jesus! Men bland massorna rådde bitterhet och hat, inte bara mot Tyskarna, men också mot Gud, Nej om han fanns, så bor han högt däruppe, en plats utan att bry sig om oss och våra plågor…..

DET SOM HÄNDE Jag kan aldrig glömma det…. och jag har gett Gud det löftet, att jag skall vittna om det resten av mitt liv: det var påskdagen. Vi bodde i en egen barack och som alla fångarna blev vi väckta i tidiga ottan, (ja sent på natten). Jag hade skiftet vid bordet för att ordna kaffesurrogaten mm. Då är det en av mina kamrater som ropar: ”Kom och se!” Jag kom ut och vad är det jag får se? Jo, på denna tidiga påskdagsmorgon - högt uppe på himlen står ett stort lysande kors! Det fanns inga moln på himlen den dagen. Korset var format med fullständigt skarpa konturer, och det lyste mot oss med en förunderlig klarhet (det var alltså inte tal om något som liknade ett kors!)

ALLA SÅG KORSET Ja, alla i Sachsenhausen såg korset denna påskdag! Det strålade mot tiotusentals stackars utarmade fångar, det strålade mot oss - och talade, ja, det talade om den Gud och herre som blev prövad i allt i likhet med oss… och som frivilligt tog på sig den djupaste förnedring, skam och förakt och som till sist gick igenom den mest smärtsamma korsdöd - och på det sättet sonade synden, segrade över satans välde och förvandlade korsets förbannelse till ett segerns och livets symbol!

I FLERA TIMMAR lyste korset över Sachsenhausen denna påskdag. Alla vände sig och tittade. Då vi senare flera tusen fångar stod uppställda på lägerplatsen, lyste det lika klart. Till och med den Tyska kommendanten och hans drabanter stod på sin veranda och studerade synen starkt engagerade. Tecknet på himmelen fascinerade och förundrade alla. Också våra vaktsoldater, som skulle kommendera oss till dagens arbete hade svårt att riva sig loss….

UPPLEVELSEN var fantastiskt - mitt i all nöd och elände. När tyskarna ville förbise och negligera hela högtiden, grep alltså Gud själv in och stadfäster påskens innehåll och budskap och det på ett sätt som avväpnar och utesluter allt tvivel och snusförnuft! Både judar och hedningar blev konfronterade med korsets evangelium denna påsk, som en hälsning från Honom som har lidit mer än alla och som av ren Gudomlig kärlek gav sitt eget liv…

JAG ÖVERLEVDE denna fruktansvärda tid i Sachsenhausen. Vi blev räddade av de ”Vita bussarna” - som säkert en del har hört talas om. Ja, jag överlevde och kan idag vara med och vittna om korset - detta frälsarens banér, som riktigt nog är en anstöt för världen, men som är erkänt av Gud i himlen - som vi upplevde det rent konkret, påsken 1944!

Ty talet om korset är visserligen en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. 1 Kor. 1: 18

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

Publicerad: Se ovan... | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Korset
Korset
Korset Där han hängde på korset var han utblottad på allt men han var ändå gudasonen, kommen i människogestalt. Så många passerar korset...
Korset på himlen - sågs av tusentals
Korset på himlen - sågs av tusentals
Korset på himlen - sågs av tusentals - Holger Nilsson Publicerad juli 2003 ”…vi hade sj...
Profetiskt budskap räddade tusentals människor    
Profetiskt budskap räddade tusentals människor    
Profetiskt budskap räddade tusentals människor - Holger Nilsson Publicerad maj 2004 Vi skall här återge ett prof...
Kors på himlen
Kors på himlen
Då och då får vi höra om olika himlafenomen. Vi delger här två vittnesmål om personer som sett ett kors på himlen. Korset där Jesus dog för våra synder är en oerhörd stark påminnelse om att människan kan bli fri från synden och räddad till...
Måste man tillhöra en kyrka för att komma till himlen?
Måste man tillhöra en kyrka för att komma till himlen?
Måste man tillhöra en kyrka för att komma till himlen? Fråga: Måste en mänska tillhöra en kyrka för att komma till himmelen? Räcker det inte med att tro på Jesu död och att han up...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Fisk i Döda havet!
Fisk i Döda havet!

Att det skulle finnas fisk i ett hav som tiderna igenom varit död på allt liv,...
Sverige toppar i ondska
Sverige toppar i ondska

Sverige toppar när det gäller antalet brott i Europa – hur har det kunnat b...
Hopp i en tid av nöd
Hopp i en tid av nöd

Varför sker detta med klimatet nu och hur skall vi se på detta. I engagemang...
En döende skapelse
En döende skapelse

Ovanstående bild är en skärmdumpning från Dagens Nyheter förra året. Det har...
Grodan som blev en prins
Grodan som blev en prins

Men en liknande tro finns det faktiskt många som tror på. Läs hur någon har...
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Det är en fråga som vi behöver stanna upp inför. Inom den internationella pi...
Andens frihet
Andens frihet

Idag är nästan allt uppstyrt i förväg och i det närmaste tidsanpassat på mi...
Populära artiklar 2020
Skapandet av en världsreligion

Skapandet av en världsreligion
Vi kan inom närtid komma att få se hur en världsreligion presenteras. Nu är...

 I Coronavirusets spår

I Coronavirusets spår
Nu blev ett profetiskt tilltal från början av 1970-talet uppfyllt. Vi känner...

Coronaviruset orsakar kaos

Coronaviruset orsakar kaos
Nu skakas Kinas ekonomi om, börserna faller. Skall den kinesiska stormakten...

 Profetisk varning

Profetisk varning
Fyra år före Coronaspridningen. Från C-G Bergstrands blogg hämtar vi de...

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor
Hur man kan anse honom sin andliga vägledare är förvånande. En ceremoni...Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2020