måndag 22 oktober 2018 kl. 09:14 v. 4314 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Varnande exempel för vår tid - Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Varnande exempel för vår tid - Holger Nilsson


Publicerad mars 2002

Gud har gett varnande exempel i sitt ord inför en kommande dom. Vi behöver ta dessa varningar på fullaste allvar, ty Guds ord är fast och tillförlitligt. I texten här ovan har vi tre varnande exempel. Det första är i vers 4, det andra i vers 5 och det tredje är i vers 6. Texten säger också att detta är ”varnande exempel för kommande tiders ogudaktiga människor.” Den här texten har alltså också en betydelse och inriktning för vår tid. I den talas det om hur Gud dömde de änglar som syndade. Det är ju många som har funderat kring frågan: Kan det verkligen bli så att det kommer en dom för människor? Man har alltså sett på detta ur olika synvinklar och frågat sig om det blir det så att Gud en gång kommer att döma människor?

Vad vi kan se av denna bibeltext är att de änglar som omgärdade Gud i den himmelska världen syndade. När de gjorde det så skonade Gud dem inte, utan de kom under hans dom. Han såg hur den himmelska världen höll på att bli nersmittad av detta uppror och den synd som genomträngde änglarna. Därför förpassade han dem bort från sin närvaro. Vi läser att han: ”överlämnade dem åt mörkrets hålor för att där förvaras till domen.” Gud tog itu med synden. Han gjorde det därför att han är barmhärtig och nådig. Han ville inte att alla änglarna skulle dras med i det uppror som ärkeängeln Lucifer han startat mot Gud och på det sättet bli besmittade och orenade. Det är faktiskt så att man kan tala om att Guds nåd och kärlek ligger till grund för hans handlande när han på detta sätt tar itu med synden, han vill inte fler skall få del av syndens besmittelse.

Vi bör förstå att när Gud kunde ta itu med änglarna som syndade, så kommer han också att göra det med människosläktet. Gud satte alltså ett stopp för synden när han tog itu med de änglar som syndade. Gud blev också tvungen att också gripa in i människosläktet längre fram när synden hade utbrett sig på jorden bland människorna. Vi kan i denna bibeltext, som är hämtad från Petrus andra brev, se hur aktuell den är. När Jesus talar om Noas tid och Sodoms tid, säger han att: ”Alldeles på samma sätt skall det ske den dag, då Människosonen uppenbaras.” Luk. 17:30 När Jesus kommer tillbaka så skall det vara som det var på den tiden. Vi skall se hur exakt det här går i uppfyllelse i vår tid när det gäller dessa exempel.

Men först kan vi konstatera att när det gäller det första exemplet, Lucifers (Satans) uppror mot Gud, när han drog med sig änglarna i detta, så kan vi se paralleller i vår tid. Vi vet att det under senare år har bildats många sataniska sällskap på den ena orten efter den andra. I dag förekommer det att djävulsdyrkare härjar på kyrkogårdar och utför riter på olika håll både i vårt land och andra länder världen över. Vi har alltså sett hur det över världen finns människor som anslutet sig till satan i dessa djävulssällskap, man kan se detta som ett uppror mot Gud. Det är anmärkningsvärt att detta sker just nu i det som vi kallar för den yttersta tiden.

När djävulen hade gjort sitt uppror i den himmelska världen, försökte han senare när människan skapats besmitta ner mänskligheten. Vi ser i 1 Mosebok hur han lyckades förleda de första människorna. Vi vet också att Gud satte stopp för vad denna syndens utveckling på jorden genom det som vi kallar för syndafloden. Vi kanske inte riktigt har trängt in i vad som var orsaken till att jorden dränktes under vatten. Läser vi i 1 Mos. 6 så kan vi där se att det var en speciell sak som var rådande på den tiden. I 1 Mos 6:11 står det så här: ”Men jorden blev alltmer fördärvad, för Guds åsyn och jorden uppfylldes av våld.” Lägg märke till uttrycket ”uppfylldes av våld.” I vers 13 läser vi detta: ”Då sade Gud till Noa: ”Jag har beslutit att göra ände på Allt kött, ty jorden är uppfylld av våld som de öva; se, jag vill fördärva den tillika med jorden.” Där har vi uttrycket igen: ”uppfylld av våld”.

Syndafloden

Det var alltså våldet som var så påtagligt på Noas tid. Då kan man fråga sig: Är det något som liknar den tid vi nu har och som är ett problem i dag? Det torde väl ändå vara uppenbart för de allra flesta att våldet i världen är i ett enormt tilltagande. Vi behöver inte gå längre än till vårt eget land för att konstatera att våldet i samhället på senare år har ökat på ett mycket oroande sätt.

Vårt samhälle präglas av ett våld som kanske aldrig förr. Statistiken visar på mycket oroande siffror. Våldet har blivit en del av vardagen. Ja, man kan säga att våldet har trängt in i folkhemmet, filmerna på TV blir alltmer brutala, för att inte tala om det våld som finns på videofilmer. Detta senare, videovåldet distribueras inte bara ut i TV-butiker och speciella videobutiker, utan genom kiosker, bensinstationer, mataffärer osv. I praktiskt taget varenda litet samhälle kan man finna hur skyltar placeras ut med texten: ”Hyr video här.” Detta spridande av våld och våldscener har genomträngt samhället och håller nu på att genomsyra folksjälen. Undra sedan inte över utvecklingen av våldet som vi ser i dag. Det man sår, det får man också skörda: Parallellt med ökat utbud av våldsfilmer löper kurvan över våldsbrott.

En polis uttalade sig på radio angående den ökade kriminaliteten och våld: ”Jag tror att det är videovåldet. Jag tycker inte om det där snacket för en del år sedan att det skulle censureras i videovåldet, men jag har ändrat mig.” Det finns också filmer som innehåller verkliga mord på människor, alltså inte spelade mord, utan grymma mord som utförs och som spelas in och som sedan blir en handelsvara! Hur långt kan människor sjunka? Hur långt kan det gå innan Gud sätter en gräns för människans ondska? Resultatet av det som vi här har nämnt är att vi får ett samhälle med känslokalla individer, personer som är hårda grymma och som anser att ett människoliv inte är värt något. Våldet ökar, i skolor, på gator, hustrumisshandel, barnmisshandel och överfall på gamla människor – det är den bild vi har i dag. Detta är också den bild som bibelns förutsägelser ger när det gäller den yttersta tiden. Jesus har ju sagt att som det var på Noas tid, så skall det var när han kommer igen. På Noas tid var det världen präglad av våld – i vår tid är det likadant, bilden har starkt förvärrats under senare år. Detta är ett av de tidstecken som finns på att: Jesus kommer snart!

På Noas tid såg Gud hur våldet ökade, det gjorde att hela människosläktet höll på att fördärvas, men Gud grep in. Gud kommer också i vår tid att gripa in. Han vill inte att hela människosläktet skall fördärvas i vår tid. Han tillåter inte att det uppväxande släktet skall få slaktas ned med barn som inte kan skydda sig själva. I sin kärlek kommer han att se till att det finns en gräns, - då griper han in.

Han gjorde det på Noas tid och han kommer att göra det igen. Han räddade den rättfärdige Noa och hans familj. Det kan vi se som en förebild på hur han kommer att gripa in och rädda de rättfärdiga som lever i vår tid. Jesu kommer på himlens skyar för att rädda de som vill vara hans lärjungar och leva i rättfärdighet. Det fanns en räddning på Noas tid, det finns en räddning i vår tid: - det är att vara redo när Jesus kommer!

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

| Permalänk |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Sök på Flammor
Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Öppet brev till pastorer
Bästa pastor! Situationen för den kristna tron i vårt land är allt annat...
Nu är det omvändelse som gäller!
Nu är det dags att sluta att skjuta på beslutet – omvänd dig medan du...
Jesus förvandlar liv!
Genom historien finns det miljontals människor, som ärligt och uppriktigt k...
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Populära artiklar
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson Pu...


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018