Tidstecknet Israel - många ser det - Holger Nilsson                                                                       


Publicerad januari 2004

 

Israel är det största av alla tidstecken som vi har fått i vår Bibel, som ett tecken på att Jesu andra tillkommelse är nära. Det är många som har detta klart för sig, faktiskt långt utanför de kristna leden finns det en viss kännedom, att Gud handlar med Israel. En undersökning gjord bland amerikanska folket bekräftar detta.
I den konstateras att av amerikanerna tror 44 procent att Gud gav det landområde som i dag är Israel till det judiska folket. Än mer och uppseendeväckande är att 36 procent uppger att ”staten Israel är en bekräftelse på den bibliska profetian om Jesu återkomst.” Nya Dagen redovisade denna undersökning den 8 augusti.
Att denna insikt är så pass utbredd i USA, det sätter sina spår och påverkar ställningstagande, även på högsta politiska nivå.


Vi har även fått exempel på att detta synsätt på Israel, har nått fram även till svensk media. 
Då vi lyssnade till Nyhetsprogrammet ”Gomorron Världen” i P1, den 12 maj 2002, kunde vi notera detta. Som första inslag i programmet påannonserades följande: ”Tron på Jesu återkomst styr USA:s Mellanösternpolitik.”
På det här sättet gick alltså budskapet om Jesu andra tillkommelse ut som första inslag i detta nyhetsprogram!
En stor del av svenska folket som vi aldrig når i kyrkorna, nåddes alltså denna söndagsmorgon med budskapet om Jesu tillkommelse!


Här kan man se hur viktigt det är att vi med den profetiska undervisningen ger ett tydligt budskap om vad Bibeln har att säga om det största av alla tidstecken, som visar på att Jesus kommer snart. Det är ett ämne som behöver lyftas upp i förkunnelsen, - det kommer att leda till ett andligt uppvaknande!

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com