onsdag 22 augusti 2018 kl. 09:26 v. 34 Kontakt | Mission Tanzania | Om flammor | Prenumeration |

Startsidan | Artiklar | DikterEu | FragorIsrael | Lankar | ProfetiorTidstecken |

26 aug 21.30:

Hur får vi väckelse? 
Del 4

27 aug 5.30, 
21.30: Repris

4 sept 21.30:
Varning: Andlig ljumhet

5 sept 5.30, 
13.30: Repris

11 sept 21.30:
Varning: Sovande kristna

12 sept 5.30,
13.30:Repris

18 sept 21.30:
Varning: Världsliga kristna

19 sept 5.30, 
13.30: Repris

25 sept 17.00:
Dags att ta Gud på allvar 

26 sept 1.00, 9.00:
Repris Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Boknyhet

Dags att ta Gud på allvar


Aktuell bok

Läs mer!


Världsvaluta nästa? - Holger Nilsson

Rubrik

Världen lever med en ekonomisk kris. Det är som en bubbla som kan spricka när som helst. En lösning måste till - är en världsvaluta svaret på problemen?

Grekland, Spanien, Portugal, Italien, Frankrike, Irland, ja, listan kan göras lång på länder som har mycket stora ekonomiska problem.
En del av dessa problem kan tillskrivas det gemensamma EMU-projektet. Vi har i ett flertal tidigare artiklar i Flammor varnat för att denna situation skulle uppstå. I samband med EMU-valet 2003 hade vi exempelvis flera artiklar om detta. I nr 3 detta år citerade vi nobelpristagaren Milton Friedman. Han uttalade sig på följande sätt:
”Jag tror att EMU i nuvarande form är en omöjlighet. Endera bryter valutaunionen snart samman eller så leder den till något slags Europas förenta stater.”
Vi citerade även den berömde ekonomen Bernard Connoly: ” Euron kommer att leda till sammanbrott, politisk oro, gatukravaller och på sikt till att demokratierna i Europa bryter samman. Den ekonomiska kraschen kommer att leda till att demokratin ifrågasätts.”
Redan sju år efter att dessa varningar uttalades är krisen för Euron ett faktum. E24 visar på detta i en artikel den 28 oktober. Rubriken lyder: ”Eurons framtid är i fara.” I artikeln konstateras: ”Den akuta grekiska skuldkrisen i början av maj visar att hela eurosamarbetet var i fara. Så sammansmälta är ländernas ekonomier idag att inställda betalningar på ett lands statsskuld kan dra med sig andra hårt skuldtyngda länder och ytterst leda till en upplösning av eurosamarbetet.”

Dagen efter, den 29 oktober, har E24 denna rubrik: ”Calmfors: EMU klarar inte ytterligare en kris.” Lars Calmfors är en mycket välkänd och aktad ekonom.
I artikeln sägs: ”Enligt Lars Calmfors finns det fortsatta risker för systemkollaps och det finns också en stor risk för att alternativet till skuldkonsolidering skulle vara ännu värre. – Man är tvungen att välja mellan pest och kolera.”
Han exemplifierar Europas kris med krisen i Argentina där inte ens IMF kunde säkerställa en ”ordnad” betalningsinställelse. – ”Man får bara be till Gud att det inte går så långt” sade Lars Calmfors.
Det är intressant att se hur en ekonom nu börjar tala om att be till Gud! Det kommer nog också många att göra när den ekonomiska krisen kommer. Det allra bästa är att vända sig till Gud redan nu!
Det handlar också om att vara förberedd, att handla klokt nu och inte leva över sina tillgångar. Det är dags att betala av sina skulder istället för att leva i en lånekonsumtion. Den som står i skuld är som bekant inte fri.
USA tillhör de nationer som brottas med enorma problem på detta område. Där är nog frågan inte om det kommer en ekonomisk krasch, utan snarare när den kommer.
Med tanken på den nuvarande globala ekonomiska krisen höjs allt fler röster för att skapa en världsvaluta. Institute of International Finance är en sammanslagning som representerar 420 av världens största banker. Dessa banker för nu samtal om en världsvaluta.
World Net Daily rapporterar om detta i en artikel den 10 oktober med rubriken:

420 banker efterfrågar en världsvaluta

I Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, har profetiskt förutsagts att det i den sista tiden kommer ett nytt allomfattande ekonomiskt system. Som vi redovisat i denna artikel finns det nu allt fler tecken på att vi står mycket nära denna profetias uppfyllelse.


Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.

Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!
TIDSMASKINTwingly Blog Search link:http://www.flammor.com/ sort:published Bloggar som länkar hit


 

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
Creeper MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018