tisdag 16 oktober 2018 kl. 18:20 v. 42

15 okt. 20.30:

Höjd beredskap 3

16 okt. 4.30, 12.30: Repris


14 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Världsvaluta nästa? - Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rubrik

Världen lever med en ekonomisk kris. Det är som en bubbla som kan spricka när som helst. En lösning måste till - är en världsvaluta svaret på problemen?

Grekland, Spanien, Portugal, Italien, Frankrike, Irland, ja, listan kan göras lång på länder som har mycket stora ekonomiska problem. En del av dessa problem kan tillskrivas det gemensamma EMU-projektet. Vi har i ett flertal tidigare artiklar i Flammor varnat för att denna situation skulle uppstå. I samband med EMU-valet 2003 hade vi exempelvis flera artiklar om detta. I nr 3 detta år citerade vi nobelpristagaren Milton Friedman. Han uttalade sig på följande sätt: ”Jag tror att EMU i nuvarande form är en omöjlighet. Endera bryter valutaunionen snart samman eller så leder den till något slags Europas förenta stater.” Vi citerade även den berömde ekonomen Bernard Connoly: ” Euron kommer att leda till sammanbrott, politisk oro, gatukravaller och på sikt till att demokratierna i Europa bryter samman. Den ekonomiska kraschen kommer att leda till att demokratin ifrågasätts.” Redan sju år efter att dessa varningar uttalades är krisen för Euron ett faktum. E24 visar på detta i en artikel den 28 oktober. Rubriken lyder: ”Eurons framtid är i fara.” I artikeln konstateras: ”Den akuta grekiska skuldkrisen i början av maj visar att hela eurosamarbetet var i fara. Så sammansmälta är ländernas ekonomier idag att inställda betalningar på ett lands statsskuld kan dra med sig andra hårt skuldtyngda länder och ytterst leda till en upplösning av eurosamarbetet.”

Dagen efter, den 29 oktober, har E24 denna rubrik: ”Calmfors: EMU klarar inte ytterligare en kris.” Lars Calmfors är en mycket välkänd och aktad ekonom. I artikeln sägs: ”Enligt Lars Calmfors finns det fortsatta risker för systemkollaps och det finns också en stor risk för att alternativet till skuldkonsolidering skulle vara ännu värre. – Man är tvungen att välja mellan pest och kolera.” Han exemplifierar Europas kris med krisen i Argentina där inte ens IMF kunde säkerställa en ”ordnad” betalningsinställelse. – ”Man får bara be till Gud att det inte går så långt” sade Lars Calmfors. Det är intressant att se hur en ekonom nu börjar tala om att be till Gud! Det kommer nog också många att göra när den ekonomiska krisen kommer. Det allra bästa är att vända sig till Gud redan nu! Det handlar också om att vara förberedd, att handla klokt nu och inte leva över sina tillgångar. Det är dags att betala av sina skulder istället för att leva i en lånekonsumtion. Den som står i skuld är som bekant inte fri. USA tillhör de nationer som brottas med enorma problem på detta område. Där är nog frågan inte om det kommer en ekonomisk krasch, utan snarare när den kommer. Med tanken på den nuvarande globala ekonomiska krisen höjs allt fler röster för att skapa en världsvaluta. Institute of International Finance är en sammanslagning som representerar 420 av världens största banker. Dessa banker för nu samtal om en världsvaluta. World Net Daily rapporterar om detta i en artikel den 10 oktober med rubriken:

420 banker efterfrågar en världsvaluta

I Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, har profetiskt förutsagts att det i den sista tiden kommer ett nytt allomfattande ekonomiskt system. Som vi redovisat i denna artikel finns det nu allt fler tecken på att vi står mycket nära denna profetias uppfyllelse.


Holger Nilsson

2011-03-01 | Permalänk | Language: af ar az be bg bn bs ca ceb cs cy da de el en eo es et eu fa fi fr ga gl gu ha hi hmn hr ht hu hy id ig is it iw ja jw ka km kn ko la lo lt lv mi mk mn mr ms mt ne nl no pa pl pt ro ru sk sl so sq sr sw ta te th tl tr uk ur vi yi yo zh-CN zh-TW zu sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Moraliskt förfall utan motstycke
I samband med boksläppet av den nya boken, Han och hon, talade Holger Nilss...
Nytt nummer!
Det nya numret av Flammor har nu kommit ut.I nr 3 kan Du läsa om: Sven...
Boknyhet!
Nu kan Du beställa den nya boken: Han och hon  Livsviktig relation....
Populära artiklar
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
function TellFriend(ref) { var str="toolbar=no,status=no,menubar=no,l...


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018