onsdag 17 oktober 2018 kl. 02:49 v. 42

15 okt. 20.30:

Höjd beredskap 3

16 okt. 4.30, 12.30: Repris


14 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Vår jord mår inte bra - Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vår jord mår inte bra

Vi har förstört Guds skapelse ─ slutet är nära

Uppläsningen av en klimatrapport i Aktuelltsändningen den 17 april var som en domedagstrapport förmedlad rakt in i det svenska folkhemmet.

Det är en mörk bild av klimatutvecklingen som de svenska forskarna Erland Källen och Markku Rummukainen ger i en ny rapport till regeringen. Vi citerar den bild Erika Bjerström gav utifrån rapporten i Aktuelltsändningen: ”Livsförutsättningarna på jorden håller på att förändras snabbare än vad forskarna trott. Dagens rapport är bister läsning. Koldioxidutsläppen ökar snabbare än forskarna trott och framförallt hade ingen förutsett den rekordsnabba minskningen av Antarktisisarna som hände mellan 2006-2007. Klimatforskarna togs fullständigt på sängen.” Vidare rapporterades följande: ”De krympande havsisarna i Antarktis kan vara ett tecken på att systemet har slagit över i ett nytt läge, en så kallad tröskeleffekt. Andra tröskeleffekter som nu forskarna varnar för är den snabba smältningen på Grönland, som kan ändra golfströmmen eftersom allt färskvatten skjuter undan saltvattnet, vi får då ett kallare klimat i Norden. Cirkulationssystemet runt Ekvatorn förskjuts och monsunerna skulle då ändra riktning och regnskogarna dö av torka.” Slut citat.

Så löd den ”domedagsrapport” av årgång 2009 som förmedlades in i det svenska folkhemmet denna kväll. En knapp vecka efter att denna rapport presenterats, kom ännu en omskakande larmsignal angående klimatproblemet. Den 21 april presenterades nämligen rapporten från den brittiska bistånds-organisationen Oxfam. På följande sätt påannonserades rapporten i SVT:s Aktuelltsändning den 21 april: Klimatkatastrofer drabbar 100-tals miljoner I rapporten från Oxfam slås larm om att man räknar med en kraftig ökning av människor som kommer att bli drabbade av klimatrelaterade katastrofer. Man befarar 54 % ökning de närmaste sex åren. Det skulle innebära att antalet drabbade ökar till 375 millioner per år! En oerhörd siffra. Detta beror på stigande temperatur som leder till extremt väder, med torka och översvämningar. Att det verkligen händer något med klimatet bekräftas också här i Sverige. När SMHI sammanfattade temperaturen för april månad i år så kunde man konstatera att denna månad slogs alla tidigare rekord när det gäller temperaturen i vårt land. Dygnsmedeltemperaturen i april i västra Götaland översteg 10 grader. Meteorologiskt räknas det då som sommar. Med andra ord så var april en sommarmånad i denna del av Sverige! Även i Stockholm och Uppsala som har mätserier ända tillbaka till mitten av 1700-talet, slogs alla tidigare rekord. Statistiken talar alltså sitt tydliga språk, något håller på att hända med klimatet på vår jord. Vågar vi inse vad det betyder? Förstår vi som kristna inte att detta är ett tidens tecken, kan vi ju ta del vad professor T. C. Boyle skrev i en artikel i Expressen den 26 okt 2007:

”Detta är verkligen den smutsiga sanningen som besudlar alla våra planer för miljön: det finns inget hopp. Vi lever i de yttersta tider – det måste stå klart för vem som helst som är det minsta informerad eller medveten”.

Klimatkatastroferna ökar i tidens aftonskymning


Holger Nilsson

2009-07-15 | Permalänk | Language: af ar az be bg bn bs ca ceb cs cy da de el en eo es et eu fa fi fr ga gl gu ha hi hmn hr ht hu hy id ig is it iw ja jw ka km kn ko la lo lt lv mi mk mn mr ms mt ne nl no pa pl pt ro ru sk sl so sq sr sw ta te th tl tr uk ur vi yi yo zh-CN zh-TW zu sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Moraliskt förfall utan motstycke
I samband med boksläppet av den nya boken, Han och hon, talade Holger Nilss...
Nytt nummer!
Det nya numret av Flammor har nu kommit ut.I nr 3 kan Du läsa om: Sven...
Boknyhet!
Nu kan Du beställa den nya boken: Han och hon  Livsviktig relation....
Populära artiklar
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
function TellFriend(ref) { var str="toolbar=no,status=no,menubar=no,l...


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018