tisdag 16 oktober 2018 kl. 20:26 v. 42

15 okt. 20.30:

Höjd beredskap 3

16 okt. 4.30, 12.30: Repris


14 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Katastrofkurs - Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katastrofkurs

Klimatrapporterna har skapat en domedagsstämning

Likt kraftfulla hammarslag når oss den ena alarmerande klimatrapporten efter den andra. De borde väcka en värld till omvändelse till Gud, innan nådatiden tar slut.

Naturen håller nu sina predikningar med stort allvar och världens olika medier publicerar dessa predikningar genom sina katastrofrapporter. Det är svårt att värja sig mot denna förkunnelse, ty den berör hela livssituationen. Många är de som fått känna av dess verklighet, ja faktiskt mer än halva jorden befolkning. Detta konstatera författarna Michael Renner och Joe Chafe i en bok som kom ut i år med titeln Beyond Disatsers. Mer än halva jordens befolkning – tala om förkunnelse som når ut! Naturens predikan är en domedagsförkunnelse, dess budskap kan liknas vid den som Guds ord ger oss besked om, nämligen: ”Ty världens, sådan den är, går mot sin undergång.” 1 Kor 7:31.

Domsbudskap Från de mest kända och framträdande talarstolarna bärs domsbudskapet fram, FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon säger: ”Ekosystemen, som miljoner liv är beroende av, riskerar att förstöras och det är inte bara djurarter utan i vissa fall hela länder och folk som riskerar att försvinna.” Göteborgs-Posten 23/9. Länder och folk som försvinner! Ibland har man stämplat en del predikanter för ”domedagsförkunnare”. Ändå har knappast någon av dessa haft ett sådant kraftfullt budskap. Nu är det alltså världssamfundets ledare, FN:s generalsekreterare, som är domedagspredikanten. Man kan tycka att det borde få hela världen att vakna upp, Men istället sitter man vid sin TV och låter sig underhållas och flyr in i en falsk och overklig värld, där verkligheten blir overklig och det overkliga verkligt. Tala om att leva i en förljugen värld! Om en rapport i den världen skulle lyckas nå fram, som ger en verklighetsbild av tillståndet i världen, mottas den ofta med en gäspning. Inte heller från ljumma kristna kommer någon reaktion. Den som sover ser ju inget, endast en drömvärld existerar. Många av dem som skulle vara väktare och väcka dessa, ser inte att vi nått fram till midnattstiden, då ropet att Jesus kommer kan ljuda när som helst. Attityden är den som Jesu varnade för, nämligen: ”Min Herre dröjer”. Matt. 24:48. Man ser inte tidstecknen, än mindre talar man om dem. Sådant är tillståndet i Sverige, världens mest sekulariserade land.

Sövande välfärd I ett land som Sverige som länge levt i välstånd och fred har man svårt att ta till sig de rapporter om katastrofer som nu kommer. Välfärden har bäddat in oss i sina mjuka bolster. Skönt skall det vara på vilolägren, ljuvlig sång och musik - bevare oss väl från allvarliga budskap! Varför skulle vi låta oss störas av det, vi har ju det så bra? Allt är sig likt, det är inget särskilt med vår tid! Men att vår tid betecknas fullständigt unik av forskare verkar inte ha nått fram och det profetiska ordet son visar på samma sak förtigs. Sedan kan man inta attityden att allt är sig likt. Vad som hänt i sommar, när isen vid Nordpolen smälte på en yta som motsvarar Storbritannien, Belgien, Norge och Sverige tillsammans, bryr man sig inte om. Synfältet är begränsat och utestänger allt som går utanför den egna mysiga paradistillvaron. Men verkligheten kommer på ett påtagligt sätt att drabba alla och en alltmer hotande framtid närmar sig med hast. Tiden krymper nämligen. I våras talade FN:s klimatrapport om för oss att det handlade om ca 70 år innan isen om vid Nordpolen kan vara borta om somrarna. Sedan kom nya rapporter som talade om femtio år, sedan har vi hört om att det möjligen skulle handla om endast 15-20 år. I höstas kom ytterligare besked om att det kan handla om tio år. Den som sa det var en verklig expert på området, Ted Scambos. Han är forskare vid National Snow and Ice Data Centre i Boulder, Colorado i USA. Enligt en artikel i Hemmets Vän skriven av Stephen Leahy, är hans budskap att: ”Issmältningen har överstiget alla tidigare beräkningar, till och med det man betraktat som skräckscenarion”.

Issmältningen överstiger alla tidigare beräkningar

Det som hände i somras var att för första gången i mänskligheten historia låg Nordvästra passagen mellan Atlanten och Stilla havet öppet.

Unik tid Att sedan påstå att inte vår tid är unik, utan att allt är sig likt, kan endast de göra, som medvetet stängt sina öron och till varje pris beslutat sig för att inte släppa in minsta varningssignal. Ja, larmsignalerna ljuder, en del menar att det redan gått så långt att det är för sent. Ted Scambos budskap är: ”Min största oro är att om vi inte agerar snabbt nu så kommer vi snart inte kunna göra mycket mer än att försöka hålla våra huvuden ovanför vattenytan.” Vi påminner om vad Jesus sagt om den yttersta tiden: ”på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån.” Luk. 21:25. Men han sa också något mer: ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:28. Det är ett verkligen ett bättre budskap än Ted Scambos om att ”försöka hålla huvudet ovanför vattenytan”.

Nu är det kanske snart slut på tillfällena att ge världen ett hopp och en profetisk förklaring på vad det är som händer. Bibelns profetiska ord är tydligt i det fallet – Vi har nått fram till tidsålderns slut och då ska Jesus komma igen för att förlossa sitt folk. Att inte föra detta budskap vidare kan inte betecknas som annat än en stor försummelse!


Holger Nilsson

2008-01-01 | Permalänk | Language: af ar az be bg bn bs ca ceb cs cy da de el en eo es et eu fa fi fr ga gl gu ha hi hmn hr ht hu hy id ig is it iw ja jw ka km kn ko la lo lt lv mi mk mn mr ms mt ne nl no pa pl pt ro ru sk sl so sq sr sw ta te th tl tr uk ur vi yi yo zh-CN zh-TW zu sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Moraliskt förfall utan motstycke
I samband med boksläppet av den nya boken, Han och hon, talade Holger Nilss...
Nytt nummer!
Det nya numret av Flammor har nu kommit ut.I nr 3 kan Du läsa om: Sven...
Boknyhet!
Nu kan Du beställa den nya boken: Han och hon  Livsviktig relation....
Populära artiklar
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
function TellFriend(ref) { var str="toolbar=no,status=no,menubar=no,l...


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018