lördag 20 oktober 2018 kl. 01:58 v. 4214 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Upprättandet av staten Israel - en stor profetisk händelse - Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Upprättandet av staten Israel - en stor profetisk händelse - Holger Nilsson


Publicerad september 2005

Det största av alla tidstecken på att vi lever i den yttersta tiden, är staten Israels upprättelse och judarnas återvändande till sitt gamla land. Detta föregicks av en omröstning i FN. Denna ägde rum den 29 november 1947. Denna dag var en speciell dag.

Inte bara en utan två stora avgörande händelser inträffade då, båda relaterade till det judiska folket. Vi tänker på den viktiga omröstningen i FN, rörande ett nationalhem för judarna, och de dokument som benämns Dödahavsrullarna. Dramatiken kring detta sammanföll. Låt oss först förflytta oss till Förenta Nationernas generalförsamling. Efter det att England oväntat meddelat att man önskade bli fri från mandatförpliktelserna över området som benämndes Palestina, skulle en folkomröstning i FN ske. Den gällde att dela Palestina i en judisk och en arabisk stat. Det var nödvändigt med en tredjedels majoritet för detta beslut. Omröstningen ägde rum och både USA och Sovjetunionen röstade for förslaget och det var första gången som både öst och väst ställde sig på samma sida i en storpolitisk fråga. Men nu var Guds tid inne för att löftet om judarnas återvändande skulle gå i fullbordan.

En person som profetiskt fick förbereda och förutsäga ett nationellt hemland för det judiska folket var Theodor Herzl. Han var den som låg bakom den första sionist-kongressen. Den hölls i Basel 1897. Efter tre dagar på denna kongress hade man kommit fram till beslutet som återges på följande sätt i protokollet: "Sionismen eftersträvar för det judiska folket en nationellträttslig garanterad hemvist i Palestina." Samma kväll skrev Herzl i sin dagbok följande: "I Basel har jag grundlagt den judiska staten. Om jag sade detta offentligt, skulle man säga, att jag förlorat förståndet. Kanske om fem, men senast om femtio år, skall hela världen konstatera detta." Den visionen var kanske svår för andra att tro på, men exakt 50 år senare, 1947, kunde alltså världen konstatera vad Herzl skrivit om i sin dagbok, detta genom beslutet i FN:s generalförsamling. Låt oss se på den andra avgörande händelsen. Om FN:s beslut var en historisk milstolpe under detta århundrade, så var upptäckten av de s k Dödahavsrullarna av motsvarande dignitet på bibelforskningens område.

Historien kring upptäckten av Dödahavsrullarna är en både skön och dramatisk händelse. Det var inga arkeologer som gjorde detta sensationella fynd, utan en herdepojke. Han höll på att leta efter en bortsprungen get bland bergsklipporna i Qumran, som ligger inte långt från Döda havets nordvästra strand. Han ser en öppning i bergväggen och slänger in en sten och hör då ljudet av keramik som går sönder. När han så lyckas häva sig upp till öppningen och kikar in ser han ett antal lerkrukor. Efter att ha legat gömda här i nästan två årtusenden upptäcks på detta sätt dessa värdefulla skrifter. Historien är sedan detaljrik över vilka vägar dessa skrifter tar sin väg innan de når fram till seriösa forskare. Några rullar hamnar hos metropoliten för den syriskortodoxa kyrkan i Jerusalem.

En av Dödahavsrullarna

Andra rullar köps loss från en handlare i Betlehem av professor Sukenik vid hebreiska universitetet i Jerusalem. Sukenik beger sig från Jerusalem till Betlehem den 29 november 1947. Han fick tillstånd att ta med sig tre rullar och började studera dem vid hemkomsten och har radion på vid midnatt när han far höra den historiska nyheten proklameras: FN har röstat for ett upprättande av staten Israel. Detta hörde han just när han beslutade sig för att köpa rullarna. Han upplever dessa skriftrullar var som ett förebud om stora omvälvande händelser som just börjat ske. Även hans son, Yigael Yadin som skrivit om händelserna i en bok som heter The Message of the Scrolls, ser det märkliga sammanträffandet. Han skriver i denna bok så här: "Jag kan inte komma ifrån känslan av att det ligger något symboliskt i upptäckten av skriftrullarna och i det faktum att de förvärvades i samma ögonblick som staten Israel grundades. Det är som om dessa manuskript legat och väntat i grottorna i två tusen år, ända sedan Israels självständighet krossades, tills Israels folk återvänt till sitt hem och återvunnit sin frihet."

Både dessa händelser, beslutet om att återupprätta staten Israel samt upptäckten av Dödahavsrullarna, är enormt stora händelser. Dödahavsrullarna blev verkligen en stor bekräftelse på att Guds ord inte är förvanskat. Dessa skriftrullar visade sig stämma överens med den bibeltext som vi läser idag. Alltså vi kan lita på vår Bibel. Att judarna skulle församlas tillbaka till sitt gamla land, detta är förutsagt i ett flertal skriftställen i Bibeln. Under de nästan 2000 år som gått sedan förskingringen från detta land har det nästan sett omöjligt ut att det skulle hända. År 1947 bestämdes detta i alla fall och så gick alla profetior om detta i uppfyllelse. Också detta blev en bekräftelse på att man kan lita på Bibelns budskap. Staten Israel och judarnas församlande är alltså också det största tidstecken som Bibeln gett oss på att vi lever i den yttersta tiden och att Jesus kommer snart!

Om detta tidstecken hör vi praktiskt taget talas om varje dag. Detta bör vara som en ständig påminnelse i vilken tid vi lever. Vi lever alltså i den generation som efter ungefär 2000 år har upplevt detta. Den som har svårt att inse storheten och betydelsen av detta bör verkligen sätta sig ner och tänka över dessa ting. Därför vill vi med denna hemsida hjälpa människor att inse dessa tidstecken och vad som bör göras: Att göra sig redo för mötet med världens frälsare Jesus Kristus. Detta medan tid är!

Skriv ut Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

| Permalänk | Language: sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Nu är det omvändelse som gäller!
Nu är det dags att sluta att skjuta på beslutet – omvänd dig medan du...
Jesus förvandlar liv!
Genom historien finns det miljontals människor, som ärligt och uppriktigt k...
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Moraliskt förfall utan motstycke
I samband med boksläppet av den nya boken, Han och hon, talade Holger Nilss...
Populära artiklar
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
function TellFriend(ref) { var str="toolbar=no,status=no,menubar=no,l...


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018