tisdag 21 augusti 2018 kl. 11:39 v. 34 Kontakt | Mission Tanzania | Om flammor | Prenumeration |

Startsidan | Artiklar | DikterEu | FragorIsrael | Lankar | ProfetiorTidstecken |

26 aug 21.30:

Hur får vi väckelse? 
Del 4

27 aug 5.30, 
21.30: Repris

4 sept 21.30:
Varning: Andlig ljumhet

5 sept 5.30, 
13.30: Repris

11 sept 21.30:
Varning: Sovande kristna

12 sept 5.30,
13.30:Repris

18 sept 21.30:
Varning: Världsliga kristna

19 sept 5.30, 
13.30: Repris

25 sept 17.00:
Dags att ta Gud på allvar 

26 sept 1.00, 9.00:
Repris Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Boknyhet

Dags att ta Gud på allvar


Aktuell bok

Läs mer!


På marsch mot det kontantlösa samhället - Holger Nilsson

På marsch mot det kontantlösa samhället - Holger Nilsson


Publicerad juli 2002Rubriken här ovan är tagen från en dagstidning. Den anger tydligt i vilken riktning vi är på väg – mot ett kontantlöst samhälle.
Att vi nu är på väg in i ett nytt ekonomiskt system är ett historiskt skeende. Efter att vi under århundrade efter århundrade haft kontanter i form av mynt och sedlar som betalningsmedel, och nu är på väg mot ett nytt betalningssystem, är högst anmärkningsvärt och synnerligen intressant.
Det är inte minst intressant av den anledningen att det profetiska ordet talar om att i den sista tiden kommer människor att vara inbegripna i ett nytt och annorlunda sätt att handla.
Detta är baserat på att man får något slag av ”märke”, som Bibeln uttrycker det, för att kunna köpa och sälja:
så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket” Upp.13:17.
Nu har man skapat en monetär union som är gemensam för länderna och som alla medborgare är underställda. Det innebär att alla medborgare måste finna sig i nästa steg som denna monetära union, EMU, kommer att gå vidare med. Det är detta som är så allvarligt med det första steget - ty det kommer att följas av andra.
Ett andra steg som vi kan räkna med och som vi redan är på väg mot, är det kontantlösa samhället.
När detta system kommer att införas kommer man att betona de oerhört stora fördelarna med detta.
Vi vet att antalet rån bara ökar, man rånar för att komma åt kontanter. Detta stora problem kommer att vara löst i det kontantlösa samhället. Utvecklingen mot fler och grövre rån kommer att påskynda att det kontantlösa samhället kommer att genomföras.
Vi går med hast mot det kontantlösa samhället!
Bilden här ovan är hämtad från tidningen Datornytt nr 2-82.


Bilden är ett försök att se framåt och se hur framtidens betalningar kommer att göras. Bilden är på sitt sätt smått profetisk.
Vi kan se att redan 1982 skissade man upp framtiden på det sättet att summan för de varor som kunden köpt, dras av från kundens ”märke” som sitter i pannan.
Det är bara det att det kommer inte att vara ett fult synligt märke, som på bilden här från 1982.
Tekniken har sedan 1982 gått framåt med stormsteg. Inte många människor skulle vilja ha ett synligt märke på kroppen. Nu har tekniken löst detta genom de chip som i dag är en verklighet
Tiden har hunnit ifatt de bibliska profetiorna. För bara några år sedan var det inte så lätt att förstå hur uppfyllelsen av det som bibelns profetia på detta område, skulle kunna bli en verklighet.
Nu däremot har vi kommit så långt i utvecklingen att dessa chip redan börjat att inplanteras på människor. Just denna vecka, som denna artikel skrivs, rapporterades det på nyheterna på TV att så är fallet.
I denna nyhetsrapportering återgav man att i USA har man planterat in chip på ett antal gamla och dementa personer. Detta är gjort för att dessa inte ska förirra sig. Genom chipsens inplantering under huden, kan dessa människor spåras.
Detta är ett exempel på ur chip kan användas och planteras in på människor. Chipet kan också användas för betalningstransaktioner, vilket vi skall återkomma till i denna artikel.
Rubriken som vi har på artikeln är: ”På marsch mot det kontantlösa samhället.”
Denna rubrik var alltså hämtad från en dagstidning. Denna rubrik ger en tydlig bild var vi är på väg - kontanterna skall bort som betalningsmedel.
Det är långt ifrån bara denna tidning i Sverige, som anger den framtid som väntar. Vi kan finna samma budskap i tidningar som är betydligt större än denna.
Vi skall här återge vad den tidning som många skulle kalla för ”världens mest berömda”, skriver. Det är Londontidningen The Times.


Vi återger här vad de skrev redan den 6 januari 1995:
”En nyfunnen lösning består i att dra in de fysiska kontanta pengarna helt och hållet.
Enligt detta scenario skulle elektroniska pengar (krediter) laddade i ett mikrochip, som inneslutits i ett plastkort, bli den symboliska valutan för ett förenat Europa.
I den federativa superstat, som framträder i nästa årtusende, kommer det inte att höras något prassel av euromynt, endast pipet från datorer, då maskinkodade data byter ägare.” Slut citat TheTimes.
Så här skissar alltså tidningen framtiden i det årtusende som vi nu har gått in i. Vi har tagit stora steg mot den superstat man talar om och vi går även mot uppfyllelsen av det som rör det nya betalningssättet.
Ett stort steg mot detta, var det som togs vid ingången till detta år, då den gemensamma valutan infördes.
Detta var den största finansiella transaktionen i historien. I ett ögonblick sveptes valutor som mark, franc och lire bort. Istället genomfördes en gemensam valuta för tolv europeiska länder.
Att man nu har en gemensam valuta, innebär också att alla de länder som är med i EMU-projektet kommer att få ta ett gemensamt steg vid nästa förändring.

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com
Holger Nilsson

| Permalänk | Language: sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.

Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!
TIDSMASKINTwingly Blog Search link:http://www.flammor.com/ sort:published Bloggar som länkar hit


 

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
Creeper MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018