måndag 15 oktober 2018 kl. 23:54 v. 42

15 okt. 20.30:

Höjd beredskap 3

16 okt. 4.30, 12.30: Repris


14 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Ing perang kanggo Yerusalem lan Gunung Candi - Holger Nilsson

Ing perang kanggo Yerusalem lan Gunung Candi - Holger Nilsson


Published September 2005


"Yérusalèm, kutha kang Gusti wis milih metu kabeh suku-suku Israel, kanggo sijine asmane ana." 1 Chron. 12: 13

Sawisé iku Israel ninggalake Gaza Palestina ngundakake swara kang supaya perang ing kanggo gol anyar. Wis dawa dikenal sing iku pancene iku Yerusalem, kang adil utama. Iki wis metu ing macem-macem statements sak periode wektu lan katon isih.
Kita bisa contone ngasilaken apa ngandika ing Perdhana Mentri Palestina Ahmed Queri sakcepete sawise evakuasi saka Lurung Gaza ing Agustus: "Ing perang kanggo Yerusalem wis dipunwiwiti, lan iku perang mbebayani."
Siji bisa takon kok Yerusalem kuwi prabédan amba? Yen kita kanggo njawab pitakonan iki, kita kudu ngerti ukuran kasukman sing kalebu ing iki. Nalika kita lah ing rencana Allah, kita njaluk perspektif ngembake apa wis kedados ing wektu kita. Iku kasunyatan kasukman iki awon gambar kanggo kita bisa kanggo njaluk pangerten kebak ing acara dina.
Yen kita bali minangka adoh ing wektu minangka kanggo 950 f. Kr, kita ana ing wektu pengabdian Ida Sang Prabu Salomo ing Pedalemané First ing Yerusalem. Kita bisa maca babagan Pelantikan iki 1 Kings. 8: 10-13:"Nanging nalika para imam metu saka Pedalemané Allah, ketemu omah maya Gusti, para imam saka marga maya ora bisa ngadeg kanggo mentri: kanggo kamulyan Gusti kapenuhan ing padalemane Sang Yehuwah Suleman nuli,." Gusti wis ngandika sing kang bakal manggon ing pepeteng nglukis. Aku wis dibangun candi banget kanggo sampeyan, papan kanggo kowe manggon ing salawas-lawase. "


A Gambar saka carane iku mestine dadi candhi pisanan supaya metu.

Kamulyaning Allah kapenuhan ing Padaleman Suci lan iki kasebut minangka sawijining kuil kanggé Gusti. Iki mung salah siji saka peranganing ngendi kita bisa ndeleng carane Gusti Allah ing cara khusus disambungake menyang Yerusalem. Wis ing 5 Ex. 12:11, kita bisa ndeleng Gusti Allah kudu milih papan "kanggo nyeleh asmane."
Yérusalèm mangkono kutha sing Gusti Allah piyambak wis milih. Saka titik tampilan, iku ora wonder sing ana dadi cukup nglakoake sak kutha iki.
mungsuh Avsvurne Allah, setan, wis kapentingan gedhe kanggo ngilangke metu kabeh iku Gusti Allah lan associating marang kutha iki.
Yen dening perspektif, looking bali, siji bisa ndeleng kasunyatan iki. wahyu Allah lan associating kanggo Yerusalem iku ing wigati sawijining perdhana ditempelake ing Padaleman Suci lan Panggonan iki dibangun ing. Ing panggonan iki ana saiki ora ana candhi, nanging ana Nanging loro masjid; Masjid Omar uga dikenal minangka Dome of the Rock lan Masjid El Aksa.

Sampeyan bisa katon minangka luwih ketepakan sing masjid iki ana. Iku bisa katon minangka pawujudan saka cara setan kang nyoba kanggo galau wong bab apa Panggonan tenan kanggo nekseni kanggo. Siji bisa nganggo saka perang kasukman liwat Panggonan iki lan uga wis ditulis liwat mungsuhan sing uga dumadi ing lan Candi-candi. Sawise candhi iki marred dening karusakan saka Yerusalem ing 70 AD, banjur teka ing situs candhi dadi sepi.
Kaisar Romawi Hadrian, sing disabetake mudhun kraman Bar Kochba ing 135, mbangun kuil kanggo pakurmatan Jupiter ing situs candhi magepokan karo iki. Iku ana nganti Romawi Kaisar Konstantinus diijini mbubrah 300 kang.

Ing 614 dikebaki Persia Yerusalem, padha dileksanakake ontran-ontran gedhe saka Kristen, lan gréja, lan vihara padha rusak. Yerusalem sak Kakaisaran Persia padha ora long-tahan. Iku bakal, tinimbang, ing jaman Muslim teka dadi lan iki kang akeh wis ditondoi situs candhi banjur wiwit. Skovgaard-Petersen menehi buku Källsprångens negara, gambaran nuduhake saka nasib Situs:
"Iku wis battleground lan dunghill, iku wis katon Jupiter, munggah lan tiba ing kerikil, lan wis luwih saka 1000 taun wis ing tandha setengah rembulan. Nanging wektu cendhak, sak kaisar Romawi Wétan pungkasan lan Salib duwe Kristi evangelium wis foothold ing situs lawas. Menapa malih, ing Padaleman Suci sawise Kristus lan sadurunge wis pandhelikane kanggo satruning salibé Kristus. Kanggo setengah rembulan sengit salib. "
Nalika Khalifah Omar conquered ing Yérusalèm 638, banjur lunga Padaleman Suci lan nyembah Allah, déwa Muslim. Panjenenganipun yasa masjid ing kayu rock suci.
Nanging ana khalifah mengko, Abdul Malik, sing wis dibangun ing masjid grand kang malah dina iki bisa katon ing Padaleman Suci. Masjid iki, dikenal minangka Masjid Omar lan Dome of the Rock, iki rampung ing 691st


Masjid ula

Sajrone Perang Salib, Nanging, diganti Gambar kanggo sawetara wektu. Masjid ing Gunung Candi bar nalika salib emas sak wektu nalika Kristen wis kontrol ing situs iki. Pemandangan, Nanging, diganti dramatically nalika Sultan Salahuddin nyuwil pengaruh Kristen ing naklukaken para Yerusalem ing Oktober 1187. Punika banjur ngandika sing Kristen nyabrang masjid Omar iki dibuwang mudhun kanggo lemah sak kabungahan boundless. Banjur nyeret iku liwat lurung-lurung kanggo rong dina sadurunge iku pungkasanipun bejat tatahan ing bêsik.
Dina sumerep crescent Islam diselehake ing ndhuwur lan Masjidil Omar, luwih, siji bisa lah ing ngarsane Muslim mbengkongaken menyang lemah ing Gunung Candi ing pandonga marang Allah. Iki minangka manifestasi saking situs candhi iki didominasi déning agama korshatande.
Gambar iki saka Temple Mount karo masjid kubah emas sawijining Sokalima gambar paling umum saka Yérusalèm. Iku gambar sing nedya skyline. Liwat iki sampeyan njaluk Gambar kleru ing Panggonan Gusti Allah milih. Nawakke saiki gerah saka Muslim Allah.
Iku ing kanggo ndeleng carane salinan setan saka ibadah bener Gusti Allah lan nggantosaken karo soko sing bakal meh podo iku. Iku ora kanggo apa-apa sing Martin Luther nyebut setan kanggo monkey Gusti Allah, kang imitates karya Gusti Allah.
Kita bisa ing Temple Square kanggo ndeleng imitations kuwi. Ana saiki masjid tinimbang candhi. Malah Ascension saka Gusti Yesus digawa saka Yérusalèm, iku pasangan tradisi Islam. Punika marang ing bilih Muhammad uga ngalami lan minggahipun. Iki tegese sampeyan bakal dumadi saka rock suci sing katon nang masjid.
Iku nuduhake ana uga munggah apa maksud sampeyan, tilas Muhammad kang digandhengake karo Munggah iki. Sampeyan bisa katon minangka counterweight kanggo tilas sing wis ngandika marang tilas pungkasan Gusti Yesus ing bumi ing dadi-disebut Chapel saka Ascension ing Gunung Zaitun.

Ing situs candhi ana uga soko disebut kubah roh. Kutha iki uga disebut kanggo, Papan Sambung kubah. Punika pitados bilih iki dibangun ing situs ngendi Holy ing Padaleman Suci sapisan iki dumunung. Ana wis mangkono Muslim wis dibangun kubah iki. Punika ngremenaken sing bangunan iki dibangun ing apa pracaya dadi papan wahyu Allah.
Sapa dibangun ing Dome of the Spirits ana wong sing padha sing jumeneng konco masjid Omar, Abdul Malik. A ponakan marang dening jeneng al-Maqdisis wuwus bab sabab saka bangunan kubah iki, "Nalika Abdul Malik weruh kemegahan lan kaendahan saka kubah Gréja Makam, kang ana kuwatir sing bakal incite pikiran Muslim 'lan mulane lakunipun kubah rock sing saiki bisa katon ana. "
saiki, yen kita pindhah nganti jaman modern, ing taun 1967 nalika njupuk amba kamar acara, perang Enem Dina, wong-wong Yahudi regains sisih lawas Yerusalem lan kanthi mangkono bisa maneh ndedonga ing Wailing Wall. Carane penting iki ana ing donya kasukman, kita maca babagan ing artikel kita irah- irahanipun: ". Sesanti Sunnat babagan wigati Yerusalem"


tangis

Kanthi latar mburi, bukti apa saiki padalemaning Allah, kita bisa ngerti carane mirengake opo ing lokasi iki wis nyoba matèni dening karya sing saiki ana.
Sapa sing ngengkel ing iki Gusti Allah mungsuh, setan. Kanthi ngganti gambar apa Situs candhi iki temenan dadi, wis mirengake opo saka panggonan iki dadi babar blas beda saka apa bakal.
Nanging Gambar iki ora bakal final. Gusti Allah wis rencana pemugaran kang cetha lan iku kang kita weruh temen maujud ing wektu kita. We ndeleng carane wong Yahudi wis bali menyang negara lan menyang kutha Yérusalèm.
Saiki kita ngadhepi langkah sabanjure ing rencana pemugaran, yaiku, yen Gusti piyambak bakal bali menyang titik milih kang; Yerusalem lan ing gunung suci. Yen iki budak kita nabi Sakarias, nalika piyambakipun nemu munggah ngagem tembung Gusti: "Mangkene pangandikane Sang Yehuwah: Ingsun bakal nguripake bali menyang Sion, lan bakal manggon ing Yérusalèm; lan Yerusalem bakal disebut "kutha sing setya," lan Yehuwah Gustine sarwa tumitah rock, "ing gunung suci". Zech. 8: 3

print Print!


© www.flammor.com




Holger Nilsson

| Permalänk | Language: af ar az be bg bn bs ca ceb cs cy da de el en eo es et eu fa fi fr ga gl gu ha hi hmn hr ht hu hy id ig is it iw ja jw ka km kn ko la lo lt lv mi mk mn mr ms mt ne nl no pa pl pt ro ru sk sl so sq sr sw ta te th tl tr uk ur vi yi yo zh-CN zh-TW zu sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Moraliskt förfall utan motstycke
I samband med boksläppet av den nya boken, Han och hon, talade Holger Nilss...
Nytt nummer!
Det nya numret av Flammor har nu kommit ut.I nr 3 kan Du läsa om: Sven...
Boknyhet!
Nu kan Du beställa den nya boken: Han och hon  Livsviktig relation....
Populära artiklar
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
function TellFriend(ref) { var str="toolbar=no,status=no,menubar=no,l...
ISRAEL
130 000 raketer mot Israel!
Israel 70 år 2018
Israel 70 år
Israel 70 år
Israel 70 år
Debatt på sandaren.se
Insändare i Sändaren
Insändare i Hallmedia
Ryssland hotar Israel
Gud räddade Israel 1973
Dramatik i Israel
Palestinskt dubbelspel
Judarna flyr nu till Israel
Betald terrorism i Palestina - Holger Nilsson
Ett Guds under i Gaza-kriget - Holger Nilsson
Betald terrorism i Palestina - Holger Nilsson
Uppfostrade till att hata - Holger Nilsson
Guldgossarna Abbas och Arafat - Holger Nilsson
Palestinierna avlönar terrorister - Holger Nilsson
En ständig kamp mot Israel - Holger Nilsson
Striden om Tempelberget - Holger Nilsson
Hamas bär det totala ansvaret - Holger Nilsson
Hamas stadgar - Holger Nilsson
Hamas dödar sina egna barn - Holger Nilsson
Hamas lär barn att döda judar - Holger Nilsson
Hamas och Gaza - Holger Nilsson
Hamas väljer krigets väg - Holger Nilsson
Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson
Ett nytt tempel i Jerusalem - Holger Nilsson
Guds kärlek till judarna - Holger Nilsson
Fynd i Israel bäddar för konflikt - Holger Nilsson
Nu formas Gogs krigståg - Holger Nilsson
Ledaren för Gogs krigståg? - Holger Nilsson
Ödesdigert beslut - Holger Nilsson
Antisemitismen ökar kraftigt - Holger Nilsson
Spänningen stiger i Mellanöstern - Holger Nilsson
I Egypten ber man om judarnas död - Holger Nilsson
Fel väg valdes i FN - Holger Nilsson
Irans hot mot Israel - Holger Nilsson
Hatet mot judarna - Holger Nilsson
Vem ligger bakom hatet mot Israel? - Holger Nilsson
Genom vilka redskap uttrycks hatet mot Israel? - Holger Nilsson
Ödesmättad kamp om Jerusalem - Holger Nilsson
Vem har rätten till Jerusalem? - Holger Nilsson
Begäran om Palestinsk stat - Holger Nilsson
Palestinsk stat - ett ogrundat krav! - Holger Nilsson
Arabisk revolution - får Israel betala priset? - Holger Nilsson
Palestinier och Hamas avslöjar sig - Holger Nilsson
Israel lever på en vulkan - Holger Nilsson
Israel - ett profetiskt tecken - Holger Nilsson


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018