söndag 19 augusti 2018 kl. 13:07 v. 33 Kontakt | Mission Tanzania | Om flammor | Prenumeration |

Startsidan | Artiklar | DikterEu | FragorIsrael | Lankar | ProfetiorTidstecken |

19 aug 21.30:

Hur får vi väckelse?
Del 3

20 aug 5.30, 
13.30: Repris

26 aug 21.30:
Hur får vi väckelse? 
Del 4

27 aug 5.30, 
21.30: Repris

4 sept 21.30:
Varning: Andlig ljumhet

5 sept 5.30, 
13.30: Repris

11 sept 21.30:
Varning: Sovande kristna

12 sept 5.30,
13.30:Repris

18 sept 21.30:
Varning: Världsliga kristna

19 sept 5.30, 
13.30: Repris

25 sept 17.00:
Dags att ta Gud på allvar 

26 sept 1.00, 9.00:
Repris Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Boknyhet

Dags att ta Gud på allvar


Aktuell bok

Läs mer!


Schengenavtalet = kontroll utan gränser - Holger Nilsson

Schengenavtalet = kontroll utan gränser - Holger Nilsson


Publicerad april 2002

När vi nu ägnar en artikel åt Schengenavtalet och dess följder, gör vi det utifrån det bibliska profetiska perspektivet. Vi reagerar för att vi ser hur det kontrollsamhälle Bibeln varnar för växer, inte sakta men säkert, utan snabbt och säkert fram. Vi är inte de enda som reagerar. Det finns fler. Dessa gör det inte utifrån vårt perspektiv, men de har insett vart vi är på väg. Vi skall låta några av dess komma till tals genom att vi citerar vad de skriver om det avtal som medlemsländerna i EU anslutit sig till.

Vi kommer att citera något från boken Gränslös övervakning, som utgavs 1998 för att belysa Schengen, Europol och det europeiska polissamarbetet. På bokens baksida kan man finna följande presentation: "Gränserna mot omvärlden stängs, kontrollen av invånarna skärps. Det nya Europa är på väg att bli en fästning med övervakningskameror i varje hörn."
Ja, så skulle också det antikristliga riket presenteras.
Bokens författare är Nicholas Brush, redaktör för tidskriften Fortress Europe?, Janne Flyghed, kriminolog vid Stockholms universitet och Thomas Mathiesen, professor i rättsociologi vid Oslo universitet.
Inledning till boken är skriven av Magnus Hörnqvist. Vi skall först ta med något av vad han skriver i denna inledning:
"Schengen är på samma gång ett avtal, ett samarbete och en symbol. Det är ett avtal på gränsen till obegripligt, mellan stater i Europa. Det är en institution för praktiskt samarbete mellan polis- och kontrollmyndigheter. Och det är en symbol för utvecklingen mot en auktoritär regim."
Vidare skriver Hörnqvist i sin inledning: "Ett återkommande tema i den här boken är att polisen i framtiden kan frångå principen om konkret brottsmisstanke. Det betyder att man inte behöver vara misstänkt för något brott för att bli utsatt för övervakning eller andra former av statliga tvångsåtgärder."


Medel för denna övervakning är de register som medborgarna kan registreras i. Det mest omtalade registret i detta sammanhang är SIS (Schengen information system). Ett annat komplementerande register till SIS är SIRENE (Supplement Information Required for the National Entity).
Till detta skall läggas att vi nu har en sameuropeisk polis, Europol. Inom Europol arbetas med två databaserade register, det ena är ett informationsregister. Det andra ett analysregister.
Angående det senare finns det verkligen anledning till eftertanke. I boken Gränslös övervakning skriver man så här angående detta register: "Vad innehåller då detta analysregister? Ja, förutom basdata av typen namn, alias ålder, nationalitet, dokumenterad brottslighet så kommer det att kunna tillföras även andra uppgifter.
Ett förslag daterat 24 juli 1995 omfattade bland annat raslig härkomst, (rassische herkunft) politisk åskådning, religiösa eller andra övertygelser och uppgifter om sexuallivet (angaben zum sexualleben).
När detta uppmärksammades i den svenska debatten hävdades det att dessa skrivningar hade preciserats. I ett nytt förslag till riktlinjer för detta analysregister daterat 15 november 1995 hade ovanstående kriterier ersatts med "personal circumstanses" och "lifestyle" (artikel 4).
Detta utgör inte någon precisering, snarare tvärtom. De ovanstående uppgifterna om ras, politisk åskådning, sexuell läggning etc. ryms utan problem inom dessa vaga begrepp.
Två månader senare kommer ett nytt förslag. Där har "personal circumstances" och "lifestyle" ersatts med "lifestyle, routine and movements" (artikel 4 punkt 1e), vilket inte heller det innebär någon nämnvärd precisering."
I propositionen (prop.1996/97:164) står det att Europols analysregister kommer att innehålla uppgifter om vittnen, brottsoffer, eventuella brottsoffer, kontakter eller medhjälpare till en brottsmisstänkt person och andra personer som kan lämna uppgifter om de brott som utreds.


Vidare får ett analysregister innehålla uppgifter om politisk åskådning, ras eller etniskt ursprung om sådana uppgifter är nödvändiga med hänsyn till ändamålet med analysen och om uppgifterna kompletterar redan befintliga uppgifter om personen i fråga. Därmed kan polisen i de medlemsländer vars nationella lagstiftning tillåter lagring av uppgifter om personer mot vilka det inte föreligger någon brottsmisstanke, överlämna sådan information till Europol." Slut citat.

Vi har tagit med detta långa citat, därför att det känns angeläget att belysa vilken otydlig beskrivning som finns angående Schengenavtalet befogenheter. Lägg också märke till avslutningen av citatet där det sägs att även om inte konkret misstanke om brott föreligger om en person, kan information överlämnas till Europol. Här läggs fältet öppet för att registrera praktiskt taget vem som helst. Vad kan detta innebära för framtiden? - Ett kontrollsamhälle utav oanade mått!


Vilket maktmedel mot medborgarna för en antikristlig regim! Allt detta sker medan Europas befolkning i stort sett är helt ovetande om register och lagtexter som sätts i funktion och utarbetas över huvudena på en inte ont anande befolkning. SIS-registret utgör ett gott hjälpmedel för att ha kontroll över medborgare. I detta register var det på våren 1997 registrerat 4,6 miljoner personer och föremål. Vad är den aktuella siffran i dag? Den som trott att Schengenavtalet skulle handla om frihet, utökad frihet att resa och fritt röra sig, tvingas nu inse att det mest av avtalet handlar om dess motsats. Av 142 artiklar i avtalet handlar 4 om det som kan betecknas "ökad rörlighet", 138 artiklar handlar om ökad kontroll och slutna gränser mot EU-länder. Genom Schengenavtalet utvidgas polisens befogenheter och kontrollen över medborgarna utökas. Talet om frihet stavas nu: - kontroll.

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com
Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.

Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!
TIDSMASKINTwingly Blog Search link:http://www.flammor.com/ sort:published Bloggar som länkar hit


 

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
Creeper MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018