tisdag 16 oktober 2018 kl. 08:38 v. 42

15 okt. 20.30:

Höjd beredskap 3

16 okt. 4.30, 12.30: Repris


14 Okt. 16.00:
Markestads missionshus

10 Nov. 16.00 och 18.00:
Equmeniakyrkan Nybro


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok


Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


Korset på himlen - sågs av tusentals - Holger Nilsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Korset på himlen - sågs av tusentals - Holger Nilsson


Publicerad juli 2003

”…vi hade själva skådat hans härlighet. 2 Petr. 1:16.

Att själv ha sett någon form av Gudsuppenbarelse, är en upplevelse. Många gånger brukar det då finnas de som vill bortförklara sådana upplevelser med att vederbörande har inbillat sig att sett något, otron vill ju alltid bortförklara. Då tusentals och åter tusentals ser samma sak, borde dock varje förnuftig människa kapitulera för vad dessa sett. Det vittnesbörd som vi skall återge här är ett sådant tecken som setts av skaror av människor samtidigt. Det hände vid den allra största kristna högtiden, nämligen påsken. Omständigheterna vid uppenbarelserna var hårda, det hände under andra världskriget. Tro och fakta i Norge, som vi har utbyte med, återger händelsen som berättas av en som var vittne till denna händelse. Han är en gammal man. Edvin Böresen heter han som här ger oss sin berättelse: I en hög ålder, kan jag i dag se tillbaka på ett liv i tron på min Herre och Gud, allena av hans nåd och godhet! Det var som tonåring jag fick ta detta livsviktiga steg. Det skedde under en väckelsetid på Justön utanför Kristiansand. Glömmer det aldrig. Jag föll på knä vid en huggkubb helt allena, och bad Jesus flytta in i mitt hjärta. Och där och då blev jag född på nytt, som vi kallar det. Ja jag fick liv i Gud och vad ofattbart stort, intill denna dag är jag bevarad trots både prövosamma och hårda tider och trots egna fel och brister: -Tänk, jag får ännu leva i denna underbara gemenskap med min mäktige frälsare.

ARRESTERAD 1943. På grund av en bagatell blev jag tagen av tyskarna, vid den tiden behövdes det inte mycket för att bli arresterad. Efter diverse förhör i det lokala fängelset och på ”arkivet” i Kristiansand, gick färden till Grini, därifrån blev jag sänd till det beryktade Koncentrationslägret i Sachsenhausen, i Tyskland. Den mardröm av förnedring, rädsla och fasa vi måste leva i där, är ju skildrat av tillräckligt många. Att människor kan göra sådant mot varandra är för mig obegripligt…. Mitt i all smärta och lidande i Sachsenhausen kom till sist:

PÅSKEN 1944 Tyskarna gjorde ingen skillnad på helgdag och högtid. Slaveriet, tortyren och mördandet fortsatte oavbrutet. Att jag var kristen, och allt från ungdomen lärt mig att gå bönevägen, var till stor hjälp och styrka för mig. O, vad skulle jag ha gjort utan Jesus! Men bland massorna rådde bitterhet och hat, inte bara mot Tyskarna, men också mot Gud, Nej om han fanns, så bor han högt däruppe, en plats utan att bry sig om oss och våra plågor…..

DET SOM HÄNDE Jag kan aldrig glömma det…. och jag har gett Gud det löftet, att jag skall vittna om det resten av mitt liv: det var påskdagen. Vi bodde i en egen barack och som alla fångarna blev vi väckta i tidiga ottan, (ja sent på natten). Jag hade skiftet vid bordet för att ordna kaffesurrogaten mm. Då är det en av mina kamrater som ropar: ”Kom och se!” Jag kom ut och vad är det jag får se? Jo, på denna tidiga påskdagsmorgon - högt uppe på himlen står ett stort lysande kors! Det fanns inga moln på himlen den dagen. Korset var format med fullständigt skarpa konturer, och det lyste mot oss med en förunderlig klarhet (det var alltså inte tal om något som liknade ett kors!)

ALLA SÅG KORSET Ja, alla i Sachsenhausen såg korset denna påskdag! Det strålade mot tiotusentals stackars utarmade fångar, det strålade mot oss - och talade, ja, det talade om den Gud och herre som blev prövad i allt i likhet med oss… och som frivilligt tog på sig den djupaste förnedring, skam och förakt och som till sist gick igenom den mest smärtsamma korsdöd - och på det sättet sonade synden, segrade över satans välde och förvandlade korsets förbannelse till ett segerns och livets symbol!

I FLERA TIMMAR lyste korset över Sachsenhausen denna påskdag. Alla vände sig och tittade. Då vi senare flera tusen fångar stod uppställda på lägerplatsen, lyste det lika klart. Till och med den Tyska kommendanten och hans drabanter stod på sin veranda och studerade synen starkt engagerade. Tecknet på himmelen fascinerade och förundrade alla. Också våra vaktsoldater, som skulle kommendera oss till dagens arbete hade svårt att riva sig loss….

UPPLEVELSEN var fantastiskt - mitt i all nöd och elände. När tyskarna ville förbise och negligera hela högtiden, grep alltså Gud själv in och stadfäster påskens innehåll och budskap och det på ett sätt som avväpnar och utesluter allt tvivel och snusförnuft! Både judar och hedningar blev konfronterade med korsets evangelium denna påsk, som en hälsning från Honom som har lidit mer än alla och som av ren Gudomlig kärlek gav sitt eget liv…

JAG ÖVERLEVDE denna fruktansvärda tid i Sachsenhausen. Vi blev räddade av de ”Vita bussarna” - som säkert en del har hört talas om. Ja, jag överlevde och kan idag vara med och vittna om korset - detta frälsarens banér, som riktigt nog är en anstöt för världen, men som är erkänt av Gud i himlen - som vi upplevde det rent konkret, påsken 1944!

Ty talet om korset är visserligen en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. 1 Kor. 1: 18

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

| Permalänk | Language: af ar az be bg bn bs ca ceb cs cy da de el en eo es et eu fa fi fr ga gl gu ha hi hmn hr ht hu hy id ig is it iw ja jw ka km kn ko la lo lt lv mi mk mn mr ms mt ne nl no pa pl pt ro ru sk sl so sq sr sw ta te th tl tr uk ur vi yi yo zh-CN zh-TW zu sv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fler artiklar

Flammor på Youtube - följ!
Predikantpool
Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!

NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig?...
Närradiosändning i Vetlanda
Premiärsändning på YouTube från Holgers närradioprogram i Vetlanda. Tryck på spe...
Flammor som pdf
Nu går det även att prenumerera på Flammor som pdf. Vi vänder oss särski...
Anfall mot Sverige
Vi har återigen fått en påminnelse om att vi inte skall vara för säkra angåe...
Moraliskt förfall utan motstycke
I samband med boksläppet av den nya boken, Han och hon, talade Holger Nilss...
Nytt nummer!
Det nya numret av Flammor har nu kommit ut.I nr 3 kan Du läsa om: Sven...
Boknyhet!
Nu kan Du beställa den nya boken: Han och hon  Livsviktig relation....
Populära artiklar
Kampen om Jerusalem och tempelplatsen - Holger Nilsson
function TellFriend(ref) { var str="toolbar=no,status=no,menubar=no,l...
Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2018